Nederland te sterk voor San Diego Padres

Met een uitstekende aanval heeft de Nederlandse selectie gisteravond op het Peoria Sports Complex in Phoenix San Diego Padres met 3-9 verslagen. Het was nog maar de tweede keer ooit dat een Nederlands team wist te winnen van een Major League-selectie. Bij Oranje maakte Jurickson Profar zijn debuut.

Bondscoach Hensley Meulens gebruikte in de oefenwedstrijd tegen San Diego Padres twintig spelers, waarvan zes pitchers. Nederland kwam dit duel tot veertien honkslagen. Acht daarvan waren tweehonkslagen. Bernadina sloeg zelfs één tweehonkslag en een driehonkslag. San Diego Padres nam in de tweede inning nog wel de voorsprong nadat startend pitcher Diegomar Markwell honkslagen had moeten toestaan aan Everth Cabrera en Jesus Guzman. Met een solohomerun bracht Andruw Jones een slagbeurt later zijn ploeg alweer op gelijke hoogte. Vanaf de vierde inning nam Oranje het initiatief over. Andruw Jones (vier wijd) kon op een tweehonkslag van Kalian Sams Nederland voor de eerste keer dit duel op voorsprong brengen.

Nadat San Diego Padres in de zesde inning zijn vrijwel volledige opstelling had omgegooid, liep Oranje verder uit. Roger Bernadina opende de aanval met een driehonkslag en kon scoren op een hit van Andruw Jones. Een tweehonkslag van Jonathan Schoop leverde hierna ook de 1-4 op. San Diego Padres antwoordde nog wel met twee punten na een homerun van Cody Decker in de gelijkmakende zesde inning.

Tweehonkslagen

Maar vanaf de zevende inning besliste Nederland definitief  de wedstrijd door middel van tweehonkslagen van Randolph Oduber, Hainley Statia, Xander Bogaerts en Curt Smith. Het leverde nog eens drie punten op. Twee slagbeurten later passeerden ook Bernadina (tweehonkslag) en Bogaerts (honkslag)  de thuisplaat om de eindstand te bepalen op 3-9.
Voor Oranje was het de tweede keer in de historie dat een nationale ploeg wist te winnen van een selectie, die speelt onder de naam van een Major League-team. Vorig jaar werd tijdens de Sint Petersburg International Baseball in het duel tegen Atlanta Braves de eerste zege ooit behaald. Oranje heeft sinds 2006 diverse wedstrijden tegen Major League-teams gespeeld.

Bij de Nederlandse selectie keerde Bernadina na een blessure terug in het slagperk. Buitenvelder Wladimir Balentien bleef nog aan de kant, maar de verwachting is dat hij vandaag in de oefenwedstrijd tegen Seattle Mariners wel inzetbaar is. Texas Rangers-speler Jurickson Profar, die zich gisteren bij de selectie in Phoenix had gevoegd, speelde het duel op het tweede honk. Hij kwam nog niet tot een honkslag.
Aanvallend leidden Andruw Jones (2 uit 2), Xander Bogaerts (2 uit 2), Randolph Oduber (2 uit 4), Roger Bernadina (2 uit 5), en Jonathan Schoop (2 uit 5) de ploeg met elk twee hits. Hainley Statia (1 uit 2), Kalian Sams (1 uit 3), Andrelton Simmons (1 uit 3) en Curt Smith (1 uit 4) sloegen elk één honkslag.

                 1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
NEDERLAND        0 1 0 1 0 2 3 0 2  9 14 1
SAN DIEGO PADRES 1 0 0 0 0 2 0 0 0  3 10 0

Werpcijfers Nederland:
Diegomar Markwell (2): 0-0-2-1
Rob Cordemans (2): 2-2-2-0
Orlando Yntema (2): 3-1-5-0
Mark Pawelek (1): 0-0-1-0
Leon Boyd (1): 1-1-0-0
Loek van Mil (1): 0-2-0-0

Werpcijfers San Diego Padres:
Eric Stults (4): 3-1-4-0
Robbie Erlin (2): 2-0-3-0
Miles Mikalas (2/3): 0-0-4-0
Jeff Ibarra (1/3): 1-0-0-0
Kevin Quakenbush (1): 2-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page