Ook Kenley Jansen voegt zich bij Oranje

Na Jurickson Profar heeft nu ook de 25-jarige pitcher Kenley Jansen van zijn club groen licht gekregen om zich bij de Nederlandse selectie voor de World Baseball Classic te voegen. De Curaçaose pitcher werd de afgelopen dagen door manager Hensley Meulens benaderd nadat duidelijk was geworden dat de blessure van pitcher Jonatan Isenia hem voor de rest van het toernooi aan de kant houdt.

De negentienjarige Jonatan Isenia liep dinsdag in de wedstrijd tegen Japan een blessure aan zijn elleboog op. Daardoor moest hij in de vierde inning de wedstrijd verlaten. De technische staf heeft nu het besluit genomen om de geblesseerde Isenia voor de halve finales te vervangen voor Major Leaguer Kenley Jansen. Daarmee is een einde gekomen aan de World Baseball Classic voor de talentvolle jonge pitcher uit de organisatie van Baltimore Orioles. Isenia speelde twee wedstrijden, waarin hij in 3 2/3 inning drie keer drie slag en twee keer vier wijd gooide. Hij kreeg slechts twee honkslagen en één verdiend punt, een homerun, tegen (2.45).

Isenia was één van de verrassende nieuwkomers in Oranje. Bij het Nederlands team wordt hij nu vervangen voor Kenley Jansen. De speler van Curaçao begint daarmee aan zijn tweede World Baseball Classic. In 2009 maakte Jansen al deel uit van Oranje. Toen nog als catcher. Na dat toernooi werd Jansen door zijn club omgeschoold tot pitcher. Dat bleek zo succesvol, dat Jansen in korte tijd de Major League wist te halen. Vorig seizoen was hij een belangrijke pitcher voor Los Angeles Dodgers.

Hartritmestoornissen

Aan het einde van het seizoen kreeg hij echter last van ernstige hartritmestoornissen. Een kwaal die hem al eerder aan de kant had gehouden. Op 23 oktober werd Jansen in het White Memorial Hospital in Los Angeles geopereerd, waarbij tijdens een drie uur durende operatie hartweefsel werd verwijderd. De afgelopen weken heeft Jansen zijn revalidatie heeft afgerond en lijkt de honkballer van Curaçao volledig genezen te zijn. Los Angeles Dodgers heeft de pitcher daarom geen restricties meer opgelegd, waardoor hij nu weer volledig inzetbaar is. Zijn club heeft hem dan ook groen licht gegeven om met Nederland aan de halve finales van de World Baseball Classic deel te nemen.

De afgelopen weken kwam Jansen in twee officiële Spring Training-wedstrijden uit. Op 28 februari tegen San Fancisco Giants en op 9 maart tegen Seattle Mariners. Hij kwam daarin tot één strikeout, twee vrije lopen en kreeg geen honkslagen en punten tegen. Daarnaast gooide hij één inning met twee strikeouts van een oefenwedstrijd van Los Angeles Dodgers tegen het WBC-team van Mexico.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page