Profcarrière voor Weijgertse voorbij

Na drie seizoenen is de profcarrière voor Kevin Weijgertse voorbij. Het contract van de 22-jarige Nederlandse eerste honkman werd onlangs door New York Mets beëindigd. Afgelopen seizoen speelde Weijgertse voor het Rookie League-team van deze Amerikaanse proforganisatie.

Weijgertse tekende in december 2009 samen met Björn Hato een profcontract bij New York Mets. De twee begonnen een jaar later in de Dominicaanse zomercompetitie aan hun profloopbaan. Weijgertse speelde verdeeld over twee seizoenen uiteindelijk 114 wedstrijden voor het satelliet-team van New York Mets in de Dominicaanse Republiek.

Nadat Hato in 2012 terugkeerde in de Nederlandse competitie, maakte Weijgertse de overstap naar de profcompetitie in de Verengide Staten. In 2012 ging hij spelen voor Kingsport Mets in de Rookie Appalachian League. In 41 wedstrijden kwam de Haarlemse honkballer tot zeventien honkslagen (.177) met zes gescoorde punten. Eind vorige maand werd Weijgertse door zijn club op de hoogte gebracht van het besluit om zijn contract te beëindigen. “Het was een kort gesprek waarin ze vertelde hoe het zat”, vertelt Weijgertse.

Mooi avontuur

Na één seizoen in de Amerikaanse Minor League is daarmee nu ook het contract van Weijgertse ontbonden. De eerste honkman voegt zich voor het aankomende seizoen bij de hoofdklasseselectie van L&D Amsterdam. Hij wordt daar herenigd met Björn Hato, die na het beëeindigen van zijn profcontract in 2011 al een seizoen met de Amsterdammers meespeelde. Weijgertse: “Het is een mooi avontuur geweest, maar het mocht blijkbaar niet zo zijn. Ik zal m’n doelen iets bij moeten stellen, maar ik blijf hard werken.” Zijn eerste doelen heeft hij inmiddels al gesteld: “Ik wil met L&D kampioen worden en ooit het shirt van het Nederlands team dragen.”

De 22-jarige Weijgertse kwam nog niet eerder uit voor L&D Amsterdam in de hoofdklasse. Hij debuteerde in 2008 in de hoogste Nederlandse competitie voor Hoofddorp Pioniers. De eerste honkman speelde drie wedstrijden voor de club uit Hoofddorp. Aan het einde van het seizoen verhuisde Weijgertse naar Corendon Kinheim, waar hij de vaste derde honkman werd. In dienst van de Haarlemse ploeg speelde de binnenvelder 39 wedstrijden met 36 honkslagen (.243), vijftien gescoorde runs en zeventien binnengeslagen punten. Met Kinheim nam hij in 2009 ook deel aan het Europa Cup-toernooi en de Final Four. Na afloop van het seizoen 2011 vroeg Weijgertse overschrijving aan naar L&D Amsterdam. Komende maand keert Weijgertse na drie jaar afwezigheid terug in de Nederlandse competitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page