Nederland treft Dominicaanse Republiek

Als Nederland over twee dagen van start gaat in de halve finales, dan staat er meer op het spel dan alleen een plaats in de finale van de derde editie van de World Baseball Classic. Vanavond versloeg de Dominicaanse Republiek in de laatste wedstrijd uit de tweede ronde Puerto Rico met 2-0 om daarmee de volgende tegenstander van Oranje te worden op dit toernooi.

Zaterdag 7 maart 2009 en dinsdag 10 maart 2009. Twee data die in de geheugens staan gegrift van de Dominicaanse honkballers. Op die dagen gingen de duurbetaalde profs uit de Dominicaanse Republiek tijdens de vorige editie van de World Baseball Classic ten onder tegen het toen nog mondiaal volstrekt onbekende Nederland. Vier jaar en een wereldtitel voor Oranje later krijgen de vedettes uit Midden-Amerika hun zo vurig gewenste kans op eerherstel.

De Dominicaanse Republiek versloeg vandaag met 2-0 de nationale ploeg van Puerto Rico en bleef daarmee als enige team tijdens de derde editie van de World Baseball Classic ongeslagen. Voor Puerto Rico volgde de nederlaag een dag nadat de ploeg gastheer Team USA de weg naar de halve finales had versperd.
Met de poulewinst in poule 2 is de Dominicaanse Republiek voor de halve finales nu gekoppeld aan Nederland. Die wedstrijd wordt in San Francisco gespeeld in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur (Nederlandse tijd). Een dag eerder komen titelverdediger Japan en Puerto Rico uit in de andere halve finale.

Monsterhomerun

Terwijl de Nederlandse honkballers voor de eerste keer het AT&T Park in San Francisco verkenden, sloeg Carlos Santana in Marlins Park zijn ploeg naar de winst. In de vijfde inning van de wedstrijd tegen Puerto Rico sloeg de 26-jarige catcher uit Santo Domingo een monsterhomerun over de omheining in het rechtsveld. Daarmee brak hij een puntloze wedstrijd open. Drie innings later sloeg Francisco Pena een honkslag in diezelfde richting voor het tweede punt. Na iets meer dan drie uur spelen kon closer Fernando Rodney met zijn ploeggenoten zijn karakteristieke dansje uitvoeren.

Hoewel Santana en Pena aanvallend belangrijk waren, werd de wedstrijd vooral gewonnen vanaf de pitcherheuvel. Startend pitcher Wandy Rodriguez hield probleemloos zes innings stand, waarin hij vier keer drie slag gooide en slechts twee honkslagen tegen kreeg. Door twee dubbelspelen kwam hij geen enkele keer in gevaar. Vanaf de zevende inning gooiden pitchers Jose Veras, Santiago Casilla en Fernando Rodney definitief de deur in het slot. Alleen Rodney stond nog een tweehonkslag toe in de negende inning. Tegenover de drie Puertoricaanse honkslagen stonden zes hits voor de uiteindelijke winnaar.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page