Ook nieuw profcontract voor Ricardo

Na Curt Smith heeft ook de Curaçaose catcher Dashenko Ricardo nieuw onderdak gevonden bij een proforganisatie uit de Verenigde Staten. De 23-jarige speler van het Nederlands team, die momenteel met Oranje deelneemt aan de World Baseball Classic, heeft een aanbod gekregen van Los Angeles Dodgers.

Evenals eerste honkman Curt Smith begon ook Dashenko Ricardo zonder club aan de World Baseball Classic. Terwijl Nederland via onder meer overwinningen op Olympisch kampioen Zuid-Korea en wereldranglijstaanvoerder Cuba zich plaatste voor de finaleronde, speelden Smith en Ricardo zich in de kijker bij teams uit de Major League. Smith tekende donderdag al een contract bij Minnesota Twins. Ricardo begint een nieuw profavontuur bij Los Angeles Dodgers.

Ricardo was in januari van dit jaar ontslagen door San Francisco Giants, de organisatie die hem in 2011 contracteerde nadat de catcher aan de kant was gezet door Baltimore Orioles. Saillant daarbij is dat Ricardo nu, twee maanden nadat hij door de club uit San Francisco aan de kant werd gezet, met het nationale team van Nederland terug is gekeerd naar het onderkomen van zijn voormalige werkgever. Nederland behaalde deze week de finaleronde van de World Baseball Classic. Die wordt gespeeld in het AT&T Park van San Francisco Giants.

Los Angeles Dodgers wordt, na Baltimore Orioles en San Francisco Giants, de derde profclub voor de 23-jarige Ricardo. Hij debuteerde in 2007 als zeventienjarige honkballer voor Baltimore Orioles in de Dominicaanse zomercompetitie. Afgelopen jaar speelde Ricardo in zijn zesde profseizoen 47 wedstrijden voor Salem-Keizer Volcanoes in de Class A Short-Season Northwest League. Hij kwam daarin tot 41 honkslagen (.253) met zeventien binnengeslagen punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page