Cubaanse international om het leven gekomen

Het Cubaanse honkbal is in rouw. Niet om de uitschakeling van Cuba tijdens de World Baseball Classic. Maar in verband met het tragische auto-ongeluk, waarbij de Cubaanse pitcher Yadier Pedroso om het leven is gekomen. Pedroso, geen onbekende in Nederland, werd slechts 26 jaar. Hij nam deze maand met Cuba deel aan de World Baseball Classic.

De 26-jarige Cubaanse pitcher Yadier Pedroso González keerde na de uitschakeling op de WBC tegen Nederland onlangs terug op Cuba. Daar raakte hij in de nacht van vrijdag op zaterdag in de plaats Artemisa betrokken bij een auto-ongeluk. De auto waar hij in zat, reed in op een vrachtwagen. Het  ongeval kostte ook aan twee andere inzittenden het leven. De afgelopen maand nam Pedroso nog met Cuba deel aan de World Baseball Classic. Hij gooide daarin tegen China en Nederland. Tegen Oranje kreeg hij in de zesde inning de beslissende driepunten-homerun tegen van Jonathan Schoop.

Pedroso is geen onbekende speler voor Nederland. Hij werd beschouwd als één van de beste pitchers van Cuba. Hij kwam in 2005 voor het wereldkampioenschap voor de eerste keer naar Nederland. Hierna kwam hij met de Cubaanse selectie enkele malen naar Nederland voor deelname aan het World Port Tournament en de Haarlemse Honkbalweek. In 2011 gooide hij in Rotterdam tijdens het WPT nog een complete wedstrijd in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Nederland.

WK-finale

Vorig jaar veroverde Pedroso met Cuba de titel tijdens de Haarlemse Honkbalweek. Ook in andere internationale wedstrijden kwam Pedroso vaak in actie tegen Oranje. Zo was hij de startend pitcher in de wedstrijd tegen Nederland op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. In 2010 kwam Pedroso uit in de finale van de Intercontinental Cup. Daarin won Cuba met 4-1 van Nederland. Een jaar later maakte Pedroso deel uit van de Cubaanse selectie, die in Panama de WK-finale verloor van Nederland.

Pedroso speelde een hoofdrol in het Cubaanse landskampioenschap van La Habana in 2009. Hij won acht keer de Cubaanse National Series. Afgelopen seizoen speelde hij in de competitie voor Artemisa. In 2013 zou Pedroso starten voor Sancti Spíritus.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page