Hudson John Toernooi naar Den Haag

Het Hudson John Toernooi krijgt een vervolg. Het toernooi dat jaarlijks werd georganiseerd door Sparta/Feyenoord vindt dit jaar plaats bij de Haagse club AdoLakers. Naast de gastheer neemt ook onder meer DOOR Neptunus deel.

Vorig jaar degradeerde Sparta/Feyenoord uit de hoofdklasse, nadat de club de promotie/degradatie-wedstrijden had verloren van Mampaey The Hawks uit Dordrecht. De degradatie luidde niet lang daarna ook het einde van de roemruchte club uit de Rotterdamse Beverwaard in.

Met het verdwijnen van Sparta/Feyenoord leek ook een einde te komen aan het traditionele Hudson John Toernooi, dat is vernoemd naar de honkballegende Hudson John. Hij behaalde met Sparta/Feyenoord negen landstitels. Jaarlijks was hij ook aanwezig als toeschouwer tijdens de naar hem vernoemde toernooien.

Eregast

AdoLakers heeft uiteindelijk Hudson John benaderd voor toestemming om het toernooi in het vervolg in Den Haag te houden. Die toestemming kreeg de Haagse hoofdklasser, waardoor de vijftiende editie dit jaar alsnog plaats kan vinden. Dat gaat gebeuren van vrijdag 29 maart tot en met zondag 31 maart Het toernooi bestaat dit jaar uit vier hoofdklasseteam. Deelnemers aan dit vierdaagse toernooi worden AdoLakers, DOOR Neptunus, UVV en Mampaey The Hawks.
Hudson John, die zelf enige tijd als coach actief is geweest bij ADO, is het gehele weekeinde eregast. Hij gooit bovendien vrijdag 29 maart de ceremoniële eerste bal voorafgaand aan de wedstrijd van gastheer AdoLakers tegen DOOR Neptunus.

Het laatste toernooi in de Rotterdamse Beverwaard werd gewonnen door gastheer Sparta/Feyenoord. De Rotterdamse honkballers van hoofdcoach Dino Anasagasti bleven overeind tegen Overgangsklassers Orioles en Mampaey The Hawks en het Belgische Brasschaat Braves. DOOR Neptunus was tot dusver de meest succesvolle ploeg tijdens de historie van het toernooi. Van de veertien edities won Neptunus er acht, waarvan zes op rij tussen 2004 en 2009. Sparta werd viermaal winnaar. Het eerste toernooi werd in 1999 gewonnen door RCH uit Heemstede.

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 29 maart 2013
19.30 uur: AdoLakers – DOOR Neptunus

Zaterdag 30 maart 2013
10.30 uur: UVV – Mampaey The Hawks
13.00 uur: DOOR Neptunus – UVV
15.30 uur: Mampaey The Hawks – AdoLakers

Zondag 31 maart 2013
11.00 uur: DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks
14.00 uur: AdoLakers – UVV

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page