Nederland weer vijfde van de wereld

Door de goede prestaties op de World Baseball Classic is Nederland op de wereldranglijst gestegen van de zevende naar de vijfde positie. De wereldhonkbalbond IBAF heeft vandaag de nieuwe wereldranglijst bekendgemaakt. Voor Oranje is het een evenaring van de de hoogste klassering sinds de introductie van de wereldranglijst in 2008.

De Nederlandse honkballers versloegen tijdens de eerste ronde van de World Baseball Classic Zuid-Korea en Australië, op dat moment respectievelijk de nummers vier en tien op de wereldranglijst. In de tweede ronde werd ook tweemaal Cuba, de aanvoerder van de wereldranglijst, verschalkt.

Door dat resultaat heeft Nederland zowel Canada als Zuid-Korea in het klassement gepasseerd. Nederland staat daarmee op de vijfde positie. Dat is een evenaring van de positie die Oranje in handen kreeg na het winnen van het wereldkampioenschap in 2011. Sindsdien zakte Nederland via de zesde naar de zevende plaats.

Eerste plaats

Ondanks de vroege uitschakeling van de Cubanen door het Nederlands team houdt Cuba de eerste positie op de wereldranglijst nog altijd wel in handen. Ook de Verenigde Staten, die eveneens in de tweede ronde van de WBC werden uitgeschakeld, zakten niet. Zij blijven achter Cuba op de tweede plaats. Japan hield zijn derde positie vast.

De Dominicaanse Republiek, winnaar van de World Baseball Classic en daarmee de nieuwe wereldkampioen, steeg van de dertiende naar de zevende plaats. Het is voor het eerst dat dit land in de top 10 staat. Puerto Rico klom eveneens een groot aantal plaatsen. De verliezend finalist van de WBC ging van de twaalfde naar de achtste positie. Grootste daler is Zuid-Korea geworden. Dit team zakte van de vierde naar de negende plaats. De Italianen zijn, ondanks dat het team voor het eerst in de historie de tweede ronde van de WBC heeft gehaald, van de negende naar de elfde plaats gegaan. De Italianen moesten namelijk de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico voor laten gaan.

Top 15 mannen

1. Cuba 772.98 punten
2. Verenigde Staten 719.27 punten
3. Japan 544.42 punten
4. Chinese Taipei 541.79 punten
5. Nederland 497.76 punten
6. Canada 492.02 punten
7. Dominicaanse Republiek 449.1 8 punten
8. Puerto Rico 361.25 punten
9. Zuid-Korea 333.22 punten
10. Venezuela 318.13 punten
11. Italië 235.80 punten
12. Mexico 187.95 punten
13. Australië 183.95 punten
14. Panama 128.97 punten
15. Nicaragua 125.01 punten

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page