Primeur voor Mr.Cocker HCAW

Het Bussumse Mr.Cocker HCAW krijgt dit seizoen een primeur. Voor het eerst worden hoofdklassewedstrijden in de Vallei op kunstgras gespeeld. De eerste wedstrijden van hoofdklasseteams worden gespeeld tijdens het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi. Hieraan neemt ook landskampioen Corendon Kinheim deel.

De afgelopen weken is in Bussum hard gewerkt aan de aanleg van het kunsgrasveld. Van het hoofdveld wordt het binnenveld, bestaande uit gras en gravel, vervangen voor kunstgras. Het buitenveld blijft bestaan uit natuurlijk gras.

De eerste werkzaamheden zijn al in november gestart en daardoor op tijd klaar voor het begin van het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijden door de hoofdklasseteams op kunstgras worden gespeeld tijdens het jaarlijkse I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi. Aan dit toernooi nemen behalve gastheer Mr.Cocker HCAW ook de hoofdklasseteams van Corendon Kinheim, L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers deel.

De aanleg van het kunstgras maakt onderdeel uit van een groot pakket aan maatregelen om de Bussumse Sportvallei te renoveren. Zo is al het hekwerk vernieuwd en wordt direct na het aankomende seizoen begonnen met de bouw van nieuwe kleedkamers. Voor deze werkzaamheden heeft de gemeente Bussum een bedrag van € 265.000 beschikbaar gesteld. De kosten van de renovatie en aanleg van het kunstgras worden deels gedekt uit de besparing op groot onderhoud en de aanvulling met huurinkomsten.

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 5 april 2013
20.00 uur: Mr.Cocker HCAW – L&D Amsterdam

Zaterdag 6 april 2013
10.00 uur: Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim
12.30 uur: L&D Amsterdam  – Vaessen Pioniers
15.00 uur: Corendon Kinheim – Mr.Cocker HCAW

Zondag 7 april 2013
12.00 uur: L&D Amsterdam – Corendon Kinheim
14.30 uur: Mr.Cocker HCAW – Vaessen Pioniers

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page