Twee hoofdklasseteams naar Nijmegen

Vaessen Pioniers en Mr.Cocker HCAW nemen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, aankomend weekeinde deel aan het MJFP Jan van de Vegte Memorial. Dit is het traditionele oefentoernooi bij De Hazenkamp uit Nijmegen. Het wordt de 25e keer dat het toernooi wordt gehouden. In alle edities was de Bussumse club Mr.Cocker HCAW aanwezig.

Mr.Cocker HCAW is inmiddels een graag geziene gast in Nijmegen. De Bussmse club won het toernooi achtmaal, waarvan vijf keer op rij tussen 2001 en 2005 en drie achtereenvolgende keren tussen 2008 en 2010. In 2011 werd L&D Amsterdam de sterkste. Vorig jaar was dat Vaessen Pioniers. De honkballers uit Hoofddorp bleven in drie wedstrijden op Sportpark Staddijk Noord ongeslagen.

Aankomend weekeinde verdedigt Vaessen Pioniers zijn titel in Nijmegen tijdens de 25e editie van de MJFP Jan van de Vegte Memorial. Naast Pioniers en HCAW is ook gastheer De Hazenkamp weer van de partij aan de Staddijk. De selectie uit Nijmegen degradeerde vorig jaar uit de 1e klasse, nadat het in de reguliere competitie op de laatste plaats was geëindigd. Komend seizoen start de club uit Nijmegen in de 2e klasse D.

Internationaal

Het toernooi krijgt dit jaar een internationaal tintje door de deelname van Borgerhout Squirrels uit België. Dit team was vorig jaar de nummer twee in de hoogste Belgische competitie. In de laatste en beslissende wedstrijd werd in tien innings verloren van de uiteindelijke kampioen Hoboken Pioneers. De honkballers uit Borgerhout wonnen negentien van hun 28 wedstrijden.

Manager Eddy Russo neemt onder meer de Belgische internationals Kenny van den Brande, Yannick Gontier en Steven de Lannoy mee naar Nijmegen. België werd vorig jaar op het Europees kampioenschap in Nederland negende.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 23 maart 2013
10.30 uur: De Hazenkamp – Vaessen Pioniers
13.00 uur: Borgerhout Squirrels – Vaessen Pioniers
15.30 uur: Mr.Cocker HCAW – De Hazenkamp

Zondag 24 maart 2013
10.30 uur: De Hazenkamp – Borgerhout Squirrels
13.00 uur: Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW
15.30 uur: Borgerhout Squirrels – Mr.Cocker HCAW

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page