Pioniers prolongeert titel in Nijmegen

De snijdende kou in Nijmegen was misschien wel de grootste tegenstander voor de teams die het afgelopen weekeinde deelnamen aan het MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi. De 25e editie van het in verband met de kou ingekortte toernooi werd uiteindelijk opnieuw gewonnen door Vaessen Pioniers.

Aanvankelijk zouden door de deelnemers De Hazenkamp, Vaessen Pioniers, Mr.Cocker HCAW en Borgerhout Squirrels in totaal zes wedstrijden worden gespeeld in Nijmegen. Door de organisatie werd door de barre weersomstandigheden echter op de eerste speeldag besloten het toernooi in te korten tot vier duels.

Daarin bleef alleen Vaessen Pioniers overeind. De titelverdediger verlengde zijn serie overwinningen in Nijmegen tot zeven. Na de drie overwinningen van vorig jaar, die al de eerste titel voor Pioniers op Sportpark Staddijk Noord opleverde, werd ook dit jaar niet verloren. In 2011 sloot Pioniers de 23e editie van de  Jan van de Vegte Memorial af met twee zeges, maar moest het team uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.

No-hitter

Nadat Fanny van de Vegte zaterdag met de ceremoniële eerste bal het toernooi had geopend, won de Hoofddorpse ploeg van hoofdcoach Robert Klaver probleemloos van gastheer De Hazenkamp. Pioniers was met 6-1 de sterkste. Later op de dag opende ook de andere deelnemer uit de hoofdklasse met winst. Mr.Cocker HCAW kwam tot een no-hitter tegen het Belgische Borgerhout Squirrels. Vijf pitchers leidden de Bussumse ploeg naar een 2-0 winst.

Daarmee kregen Pioniers en HCAW vandaag de kans om het toernooi onderling te beslissen. Nu hield Pioniers zijn tegenstander op de nul. De honkballers uit Hoofddorp scoorden zelf driemaal om met een 3-0 winst de titel in Nijmegen te prolongeren. Achter HCAW eindigde Borgerhout Squirrels op de derde plaats. De selectie van manager Eddy Russo, vorig jaar de nummer twee van België, won met 2-3 van tweede klasser De Hazenkamp, dat daarmee vierde werd.

Zaterdag 23 maart 2013

De Hazenkamp – Vaessen Pioniers: 1-6
Borgerhout Squirrels – Mr.Cocker HCAW: 0-2

Zondag 24 maart 2013

Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 3-0
De Hazenkamp – Borgerhout Squirrels: 2-3

Eindstand:
1. Vaessen Pioniers
2. Mr.Cocker HCAW
3. Borgerhout Squirles (België)
4. De Hazenkamp

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page