Weymouth en Ortez niet terug in de hoofdklasse

De Amerikaanse honkballers Austin Weymouth en Phil Ortez keren aankomend seizoen niet terug in de Nederlandse hoofdklasse. Weymouth kwam in 2012 uit voor UVV, Ortez voor AdoLakers. Beide clubs hebben voor dit jaar nog geen visum kunnen krijgen voor hun buitenlandse speler.

Het gemis van Ortez zal in Den Haag enorm zijn. Vorig seizoen speelde de Amerikaan in alle wedstrijden tijdens de reguliere competitie en de Play-Downs. Bij AdoLakers was Ortez in beide competities de beste slagman. Hij leidde zijn team in de reguliere competitie in slaggemiddelde (.355), slagbeurten (166), honkslagen (59), binnengeslagen punten (30) en gestolen honken (7). De korte stop maakte slechts één veldfout.

Tijdens de Play-Downs eindigde Ortez opnieuw met het hoogste slaggemiddelde (.389) en leidde hij in die negen wedstrijden opnieuw zijn ploeg in vrijwel alle aanvallende klassementen. De 26-jarige Amerikaan speelde eerder in Duitsland voor Solingen Alligators.

Debuut

De 26-jarige Weymouth was afgelopen jaar tijdens de reguliere competitie op de inmiddels al vertrokken Danny Rombley na de beste slagman bij het Utrechtse UVV. De Amerikaan kwam in veertig wedstrijden tot 56 honkslagen (.344), dertig binnengeslagen punten en 28 gescoorde runs. Weymouth leidde zijn ploeg in tweehonkslagen (14). Tijdens de Play-Downs kwam Weymouth tot acht honkslagen (.258) met drie binnengeslagen punten.

Voor Weymouth was het zijn tweede seizoen voor UVV in de Nederlandse hoofdklasse, nadat hij eind mei 2011 in de wedstrijd tegen Corendon Kinheim zijn debuut voor de Utrechtse ploeg had gemaakt. Eerder kwam Weymouth onder meer uit voor Cologne Cardinals in de Duitse Bundesliga.
Weymouth was al in Nederland aanwezig voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Nederland. Eind januari voegde hij zich bij de Utrechtse selectie voor zijn derde seizoen. Hij zal nu terug moeten keren naar zijn vaderland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page