Achttienjarige Rifaela tekent profcontract

De achttienjarige Ademar Rifaela heeft gisteren een profcontract getekend bij Baltimore Orioles. De buitenvelder van Curaçao kwam het afgelopen seizoen uit voor Marchena Braves. Hij start zijn profloopbaan in de Dominicaanse zomercompetitie.

De linkshandige Ademar Rifaela is zowel inzetbaar als buitenvelder als pitcher. Hij beschikt over een sterke arm en ontving begin dit jaar een prijs voor de meeste binnengeslagen punten in de lokale jeugdcompetitie van Curaçao. Dat gebeurde tijdens de Nochi di Premiashon, de uitreiking van de honkbalprijzen door de FeBeKo.

Rifaela verdeelde zijn seizoen over de op één na hoogste A Klase en de Hubenil League voor jeugdspelers. Die laatste competitie sloot de buitenvelder af met een slaggemiddelde van .382 met 21 honkslagen in negentien wedstrijden. Hij kwam bovendien in vier wedstrijden als pitcher in actie (2.63) met 27 strikeouts en veertien keer vier wijd in 37 2/3 inning. Hij maakte slechts één fout. In de A Klase speelde Rifaela tien wedstrijden zonder fouten en met een slaggemiddelde van .200.

World Series

Door Baltimore Orioles wordt Rifaela geplaatst bij de satellietclub uit de Dominicaanse zomercompetitie. Gisteren tekende de talentvolle honkballer in het bijzijn van de notaris zijn contract. Hij is daarmee de zeventiende speler van Curaçao geworden die een contract heeft getekent bij de club uit Baltimore. Momenteel heeft Orioles zeven spelers van Curaçao onder contract. Drie daarvan kwamen afgelopen seizoen voor Baltimore Orioles uit in de Dominicaanse zomercompetitie, waaronder de internationals Wendell Floranus en Jonatan Isenia.

Met het jeugdteam van Curaçao werd hij in 2007 verliezend finalist van de International Championship Game van de Little League World Series.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page