Twee Amerikanen voor Pioniers

Vaessen Pioniers heeft zich vlak voor de start van het nieuwe seizoen versterkt met twee Amerikaanse honkballers. Eén van hen is binnenvelder Philip Ortez, die onlangs niet meer bij het Haagse AdoLakers terug kon keren. Ook nieuw bij de Hoofddorpse hoofdklasser is pitcher Josh Rickards. Hij vervangt in Hoofddorp Derek Tarapacki, die heeft aangegeven alsnog niet naar Nederland terug te keren.

Het Haagse AdoLakers maakte onlangs bekend niet de papieren in orde te kunnen krijgen om Philip Ortez voor een tweede seizoen terug naar Nederland te laten keren. Waar de Haagse club niet in slaagde, lukte Vaessen Pioniers hierna wel. De selectie van hoofdcoach Robert Klaver heeft daarmee een belangrijke slagman in huis gehaald. Ortez leidde vorig seizoen de hoofdklasse in honkslagen 59. Hij sloot het seizoen af met .355, het hoogste slaggemiddelde bij AdoLakers.

Ortiz is vanochtend terug in Nederland gekeerd. Vandaag komt ook de 26-jarige linkshandige pitcher Josh Rickards aan in Nederland. Hij begint aan zijn derde seizoen in een Europese competitie. Rickards debuteerde in 2010 voor Solingen Alligators in de Duitse Bundesliga. Hij leidde zijn team naar de eerste plaats in de Bundesliga Nord en werd uitgeroepen tot Beste Pitcher. Een jaar later verhuisde hij naar Italië, waar hij ging spelen voor Reggio Emilia.

Derek Tarapacki

De Amerikaan, die eeder tussen 2006 en 2009 uitkwam voor Marist College, stond vanaf eind november 2011 onder contract bij de profclub Lake Erie Crushers. Voor dit team speelde hij elf wedstrijden in de professionele Frontier League, waarin hij tot een verdiende puntengemiddelde van 4.69 kwam. Na een blessure werd hij uiteindelijk na acht maanden door deze club weer ontslagen.

Tegenover de komst van Ortez en Rickards staat het wegblijven van pitcher Derek Tarapacki. Hij kwam de afgelopen seizoenen uit voor het Utrechtse UVV. Aanvankelijk gaf Tarapacki aan definitief terug te keren naar de Verenigde Staten om aan zijn maatschappelijke carrière te werken. Hierna verraste hij echter met zijn besluit zijn carrière in de hoofdklasse alsnog te vervolgen bij Vaessen Pioniers. Ook daar heeft hij nu vanaf gezien. Tarapacki heeft inmiddels in de Verenigde Staten een fulltime dienstverband gevonden en geeft daaraan de voorkeur boven een terugkeer naar Nederland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page