Van den Hurk en Balentien missen start seizoen

Samsung Lions start morgen de Zuid-Koreaanse profcompetitie. De titelverdediger moet het bij de start van het nieuwe seizoen nog wel doen zonder Rick van den Hurk. De Nederlandse pitcher liep tijdens Spring Training een blessure op en kwam hierdoor nog niet in een oefenwedstrijd in actie. In Japan mist ook Wladimir Balentien  de start van de competitie.

De Zuid-Koreaanse kampioen kende een slechte voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Korea Professional Baseball (KBO). Samsung Lions verloor zes van zijn tien oefenwedstrijden en won er slechts twee. Deze maand verloor het team van manager Ryu Joong-il vier wedstrijden op rij. Bovendien raakte pitcher Rick van den Hurk tijdens Spring Training in Japan geblesseerd aan zijn elleboog. Hij kon hierdoor nog niet in actie komen voor zijn nieuwe club.

De andere buitenlandse troef van Samsung Lions, Aneury Rodriguez, sloot Spring Training af met een verdiende puntengemiddelde van 6.75. Van den Hurk en Rodriguez krijgen de zware taak om bij de club uit Daegu het duo Mitch Talbot en Brian Gordon te doen vergeten. Zij wonnen vorig seizoen samen 25 wedstrijden voor de kampioen.
De zesvoudig Koreaanse kampioen Samsung Lions start de competitie met thuiswedstrijden tegen Doosan Bears op zaterdag en zondag. In totaal speelt het team 128 wedstrijden in de reguliere competitie.

Wladimir Balentien

Wladimir Balentien (Yakult Swallows) is ook niet voor de start van de Japanse profcompetitie hersteld van zijn blessure. Die liep de honkballert van Curaçao op tijdens de World Baseball Classic. Dat gebeurde in de tweede wedstrijd van het Nederlands honkbalteam tegen Cuba. Hierdoor miste Balentien al enkele wedstrijden van Oranje. Balentien keerde wel terug in de line-up voor de halve finale, maar was op dat moment nog niet volledig hersteld. De afgelopen week werkte Balentien aan zijn revalidatie op het Minor League (Ni-Gun) complex van zijn club in Toda.

De Japanse Nippon Professional Baseball (NPB) start vandaag. Yakult Swallows opent het seizoen van de Central League in het eigen Jingu Stadium met een serie wedstrijden tegen Hanshin Tigers. Andruw Jones gaat met Tohoku Rakuten Golden Eagles op bezoek bij Softbank Hawks. Die wedstrijden uit de Pacific League worden gespeeld in het Fukuoka Dome, één van de locaties waar de wedstrijden uit de eerste ronde van de World Baseball Classic werd gehouden. Voor Jones wordt het seizoen debuut in de NPB.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page