Accommodatie The Hawks klaar voor nieuwe seizoen

Mampaey The Hawks start op donderdag 11 april aan de hoofdklasse. De honkballers uit Dordrecht maken dan hun debuut op het allerhoogste niveau. De eerste tegenstander is DOOR Neptunus. De afgelopen weken is bij de nieuwkomer hard gewerkt om de accommodatie op tijd te laten voldoen aan de licentie-eisen voor deelname aan de Nederlandse hoofdklasse.

Met een 2-6 overwinning op hoofdklasser Sparta/Feyenoord dwong Mampaey The Hawks zeven maanden geleden promotie af naar de hoofdklasse. De Nederlandse competitie krijgt daarmee na jaren dit seizoen weer een debutant. Al direct na de promotie ging The Hawks om tafel met de gemeente. De promotie betekende namelijk wel dat de club uit Dordrecht voor een zware klus kwam te staan om de accommodatie binnen korte tijd geschikt te krijgen voor wedstrijden uit de hoofdklasse.

De afgelopen maanden is op het Sportpark Krommedijk hard gewerkt om de accommodatie te laten voldoen aan de eisen van de honkbalbond KNBSB. Zo is er in overleg met de terreincommissie van de KNBSB onder meer een nieuwe backstop geplaatst, is er een volledige warning-track aangelegd en is de lichtinstallatie geplaatst. Ook het clubhuis is onder handen genomen. Daarnaast is het elektronisch scorebord overgenomen van Sparta/Feyenoord.

Financiering

De financiering voor de werkzaamheden was door de gemeente Dordrecht aanvankelijk niet begroot. Uiteindelijk heeft de gemeente wel ruimte gevonden om de werkzaamheden te bekostigen. Voor de lichtinstallatie is door de gemeenteraad onder meer € 165.000 ter beschikking gesteld. Met The Hawks werd daarbij ter compensatie van de gemaakte kosten een verhoging van de veldhuur afgesproken. The Hawks heeft tijdens de besprekingen met de gemeente onder meer voor de komende vijf jaar een min of meer sluitende begroting overlegd. Daarbij is de club niet afhankelijk van een grote sponsor.

De komende periode worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. In ieder geval voldoet met de afgeronde werkzaamheden het veld van Mampaey The Hawks nu al wel aan de eisen om in de hoofdklasse te starten. De eerste hoofdklassewedstrijd in Dordrecht wordt gespeeld op zondag 14 april. Tegenstander is dan DOOR Neptunus, de verliezend finalist van vorig seizoen. De Dordtse wethouder van Sport Rinette Reynvaan en Robbert Boset, de directeur van hoofdsponsor Mampaey gooien de ceremoniële eerste ballen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page