Homeruns Jones voor het goede doel

Voor elke homerun die Andruw Jones dit jaar voor Rakuten Eagles in het reguliere seizoen van de Japanse profcompetitie slaat, doneert de Nederlandse international 50.000 yen, ongeveer € 415, aan het goede doel. Hij heeft dat deze week bekendgemaakt.

Al een dag na zijn eerste aankomst in Japan in januari gaf Andruw Jones aan zich graag in te willen zetten voor het goede doel. Dat liet hij weten nadat hij een Junior High School had bezocht in het door de aardbeving in 2011 getroffen gebied Natori.

Jones heeft nu besloten om samen met nieuwkomer Casey McGehee, de andere buitenlandse honkballer in dienst bij Rakuten Eagles, voor elke homerun 50.000 yens te doneren aan kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens de aardbeving en tsunami, die in 2011 het oosten van Japan trof.

Nieuwe start

Jones, die 434 homeruns sloeg tijdens zijn carrière in de Major League, wil de kinderen daarmee een nieuwe start geven. McGehee kwam in vijf seizoenen in de Major League tot 61 homeruns. De totale donatie van Jones kan oplopen tot bijna € 13.000 als hij de prestatie van zijn eilandgenoot Wladimir Balentien verbetert. Balentien werd zowel in 2011 als 2012 met 31 homeruns Homerun King in de Japanse profcompetitie. Hij had daar respectievelijk 140 en 106 wedstrijden voor nodig.

Inmiddels heeft Jones zijn eerste twee wedstrijden in de Nippon Professional Baseball (NPB) achter de rug. Hij kwam daarin tot twee honkslagen (.333) met twee gescoorde runs en één binnengeslagen punt. Hij sloeg één tweehonkslag. In negen slagbeurten kwam Jones zesmaal op de honken.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page