Luke Sommer alweer ontslagen door Detroit Tigers

De linkshandige Amerikaanse pitcher Luke Sommer is er niet in geslaagd een plaats te verdienen bij een profclub voor het nieuwe seizoen. Sommer, die afgelopen seizoen in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor Corendon Kinheim, werd eind maart na bijna drie maanden al weer ontslagen door Detroit Tigers.

Luke Sommer kwam voor Corendon Kinheim in de reguliere competitie uit in veertien wedstrijden. Daarvan won hij er tien en verloor hij er twee. Sommer sloot de reguliere competitie af met een verdiende puntengemiddelde van 2.05. Met de Haarlemse ploeg werd hij vorig seizoen kampioen van Nederland.

In september was Sommer de grote verrassing in de nationale selectie voor Duitsland tijdens het Europees kampioenschap. Sommer was een welkome versterking voor de Duitse nationale ploeg met het oog op het kwalificatietoernooi voor de World Baseball Classic. Daarin liet de Amerikaan een uitstekende indruk achter. Hij gooide twee keer vier innings in beide wedstrijden van Duitsland tegen Canada. Daarin kwam hij tot zeven keer drie slag en één keer vier wijd. Hij stond slechts zes honkslagen en twee punten toe.

Dudley Leonora

Het leverde hem uiteindelijk in januari een contract op bij Detroit Tigers. Het was het tweede profcontract voor Sommer. Tussen 2008 en 2011 kwam hij al uit in de organisatie van Chicago Cubs. Toen kwam hij tot het Triple A-team Iowa Cubs. Sommer speelde in totaal 137 profwedstrijden als pitcher, maar heeft nu geen kans gekregen van Detroit Tigers om zijn profcarrière nieuw leven in te blazen.

Ook het contract van Dudley Leonora werd door zijn werkgever ontbonden. De honkballer van Sint-Maarten kwam de afgelopen vier seizoenen uit voor Baltimore Orioles. Vorig jaar speelde hij voor de Single A-teams Aberdeen IronBirds en Delmarva Shorebirds. Voor dat laatste team kwam hij in zestien wedstrijden tot een slaggemiddelde van .163. Leonora kwam onder meer voor Curaçao uit tijdens de Little League World Series. Hij speelde bovendien voor de nationale ploeg van Sint-Maarten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page