Neptunus wint Hudson John Toernooi

DOOR Neptunus heeft gisteren in Den Haag het Hudson John Toernooi gewonnen. De Rotterdamse ploeg bleef in de drie wedstrijden tegen de overige hoofdklasseteams ongeslagen. Het was de eerste keer dat het toernooi in Den Haag werd gehouden.

De Rotterdamse formatie van DOOR Neptunus legde de basis voor de toernooiwinst op zaterdag. Onder leiding van pitcher Diegomar Markwell werd het Utrechtse UVV met 3-1 verslagen. Een dag later volgde tweemaal een gelijkspel tegen Mampaey The Hawks (1-1) en gastheer AdoLakers (5-5). Maar dat was voldoende om beslag te leggen op de eerste plaats.

In de slotwedstrijd van het toernooi had de Haagse gastheer de kans om het toernooi op zijn naam te schrijven. Daarvoor zou een overwinning op het puntloze UVV voldoende zijn. De selectie van hoofdcoach Ferenc Jongejan was echter niet van plan om daaraan mee te werken. Met een 1-3 zege boekte UVV zijn eerste winst van het toernooi en werd Neptunus de winnaar.

Organisatie

AdoLakers moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Eerder werd wel gewonnen van Mampaey The Hawks. De debutant uit Dordrecht kende een goed toernooi. In de eerste wedstrijd op zaterdag werd namelijk al met 0-2 gewonnen van UVV. Een dag later volgde een 1-1 gelijkspel tegen DOOR Neptunus.

Voor DOOR Neptunus was het de negende keer dat de Rotterdamse ploeg winnaar werd van het Hudson John Toernooi, waarvan zes op rij tussen 2004 en 2009. Tijdens de vorige editie was Sparta/Feyenoord nog winnaar. Deze Rotterdamse ploeg was de eerste veertien edities de gastheer. Maar na het faillissement voor de club nam onlangs AdoLakers de organisatie over. Tijdens het toernooi in Den Haag was Hudson John als eregast aanwezig.

Bekijk het fotoverslag van het Hudson John Toernooi >>

Zaterdag 30 maart 2013
UVV – Mampaey The Hawks: 0-2
DOOR Neptunus – UVV: 3-1
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 1-3

Zondag 31 maart 2013
DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks: 1-1
AdoLakers – DOOR Neptunus: 5-5
AdoLakers – UVV: 1-3

Eindstand
1. DOOR Neptunus
2. AdoLakers
3. Mampaey The Hawks
4. UVV

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page