Leon Boyd naar Corendon Kinheim

De Nederlandse international Leon Boyd keert na één seizoen afwezigheid terug in de hoofdklasse. De Canadese rechtshandige pitcher heeft een overeenstemming bereikt met het Haarlemse Corendon Kinheim. De landskampioen heeft dit vandaag bevestigd. Eerder kwam de 29-jarige Boyd in vier seizoenen voor DOOR Neptunus uit in de hoofdklasse.

De in Canada geboren en opgegroeide Boyd kwam via het Belgische Hoboken Pioneers terecht bij DOOR Neptunus. Voor deze club maakte hij in 2007 zijn debuut in de Nederlandse competitie. Na twee seizoenen voor de Rotterdamse club maakte Boyd een uitstapje naar het Amerikaanse profhonkbal toen hij een profcontract bij Toronto Blue Jays verdiende naar aanleiding van zijn optreden tijdens de World Baseball Classic van 2009. Bij deze organisatie speelde de Nederlandse international voor het Double A-team New Hampshire Fisher Cats. In 2010 werd het contract van Boyd beëindigd en keerde hij terug naar Neptunus voor zijn beste seizoen in de hoofdklasse.

Met DOOR Neptunus werd Boyd in 2010 landskampioen. Hij stond in de reguliere competitie slechts drie verdiende punten toe. Met een verdiende puntengemiddelde van 0.39 werd de Canadees uitgeroepen tot Beste Werper van de Nederlandse hoofdklasse.

No-hitter

Na afloop van de St. Petersburg International Baseball van 2011 besloot Boyd voor het nieuwe seizoen niet meer terug te keren in de Nederlandse competitie. Hij keerde terug naar Canada waar hij  ging honkballen voor Burnaby Bulldogs, dat uitkomt in de landelijke amateurcompetitie BC Senior Baseball Association (BCSBA). Niettemin keerde Boyd in 2011 nog wel kortstondig terug bij de Rotterdamse hoofdklasser. Dat gebeurde in de voorbereiding op het World Port Tournament. Met Neptunus nam Boyd zodoende bovendien deel aan het Europa Cup-toernooi.

In vier seizoenen hoofdklasse stond Boyd slechts dertig verdiende punten toe in 231 inning. Hij won 28 duels en verloor slechts drie wedstrijden. Hij kreeg in deze seizoenen geen enkele homerun tegen. Op 12 juni 2008 gooide Boyd een no-hitter in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam. Sinds 2006 maakt Boyd bovendien deel uit van het Nederlands team. Daarmee nam hij vorige maand nog deel aan de World Baseball Classic.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page