Mr.Cocker HCAW toernooiwinnaar in Bussum

Mr.Cocker HCAW heeft vandaag voor de zevende keer het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi gewonnen. In de Bussumse Vallei versloeg de gastheer tijdens de 31e editie dit weekeinde landskampioen Corendon Kinheim en L&D Amsterdam om de eerste plaats in de wacht te slepen.

De laatste zeven edities werden afwisselend gewonnen door Corendon Kinheim (viermaal) en Vaessen Pioniers (driemaal). Die laatste ploeg verdedigde afgelopen weekeinde in Bussum de titel. Zaterdag ging Pioniers echter met 2-4 onderuit tegen Kinheim en werd aansluitend met 4-0 verloren van L&D Amsterdam. Daarmee verloor de selectie van hoofdcoach Robert Klaver al snel het zicht op titelprolongatie.

Bekijk het fotoverslag van het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Die kon Mr.Cocker HCAW ondertussen na de eerste twee dagen al niet meer ontgaan. De gastheer opende het toernooi vrijdagavond met een 2-0 overwinning tegen L&D Amsterdam en bleef ook zaterdag overeind tegen landskampioen Corendon Kinheim: 2-5. Vrijdag brak HCAW de puntloze wedstrijd tegen Amsterdam in de zesde en laatste Bussumse slagbeurt open na een Amsterdamse veldfout en een honkslag van Linoy Croes. Daarop konden Dillon True en Jasper Keijzer de enige en winnende punten van dit duel scoren. Voor L&D Amsterdam gooide Rob Cordemans (6-0-2-0) vier innings.

Halt

Een dag later produceerde HCAW in de wedstrijd tegen landskampioen Kinheim zeven honkslagen. Dylan de Mello, Jorian van Amstel en Linoy Croes sloegen tweehonkslagen. Pitcher Tony Kreisel stond verdedigend in vier innings alleen een honkslag toe aan openingsslagman René Cremer in de eerste Haarlemse slagbeurt. Pas zondag kon Vaessen Pioniers de zegereeks van de Bussumse honkballers een halt toe roepen. Het enige punt van de wedstrijd werd in de derde inning gescoord door catcher Skip Visser. Na zijn tweehonkslag kon hij vanaf het derde honk scoren op een wilde worp. Een tweehonkslag van Danny Rombley later in deze slagbeurt bleef onbenut. Het waren de enige hits voor Pioniers dit duel, maar wel voldoende voor de 0-1 winst.

Eerder op de zondag won Corendon Kinheim met 1-2 van L&D Amsterdam om de tweede plaats op te eisen. Voor Kinheim scoorde Bryan Engelhardt (honkslag) in de tweede en Niels van Weert (vier wijd) in de vijfde inning. Zij konden scoren op respectievelijk een tweehonkslag van Jeffrey Arends en Mervin Gario. HCAW en Kinheim waren de enige twee teams met twee overwinningen. L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers wonnen er elk één.

Persoonlijke prijzen

Het was de zevende keer dat de honkballers van Mr.Cocker HCAW het eigen toernooi wisten te winnen. Eerder gebeurde dat ook in 1992 en vijf keer op rij tussen 2000 en 2005. DOOR Neptunus heeft nog altijd de meeste toernooizeges in handen. De Rotterdamse ploeg, die dit weekeinde in Bussum ontbrak, won tussen 1981 en 1999 het toernooi tien keer.

De uiteindelijke toernooiwinnaar moest het na afloop wel doen zonder persoonlijke prijzen. Percy Isenia (L&D Amsterdam) werd Beste slagman, terwijl zijn teamgenoot Kevin Heijstek werd uitgeroepen tot Beste werper. Isenia kwam in drie wedstrijden tot vier honkslagen (.500). Heijstek kreeg in vijf innings geen enkel punt tegen. Vaessen Pioniers-nieuwkomer Danny Rombley werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Rombley sloot het toernooi af met een slaggemiddelde van .429 met twee tweehonkslagen en twee binnengeslagen punten.

Vrijdag 5 april 2013
Mr.Cocker HCAW – L&D Amsterdam: 2-0

Zaterdag 6 april 2013
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 2-4
L&D Amsterdam  – Vaessen Pioniers: 4-0
Corendon Kinheim – Mr.Cocker HCAW: 2-5

Zondag 7 april 2013
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 1-2
Mr.Cocker HCAW – Vaessen Pioniers: 0-1

Eindstand
1. Mr.Cocker HCAW
2. Corendon Kinheim
3. L&D Amsterdam
4. Vaessen Pioniers

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page