Spaanse WBC-pitcher voor Mr.Cocker HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft enkele dagen voor de start van het nieuwe seizoen een overeenkomst afgesloten met twee Venezolaanse honkballers. Het gaat om de linkshandige pitcher Ivan Granados en binnenvelder Jesus Latte. Granados nam dit jaar met Spanje deel aan de World Baseball Classic. Het tweetal voegt zich deze week bij de Bussumse selectie.

Iván Miguel Granados Creazzola werd geboren in Venezuela en tekende op jonge leeftijd een contract voor Oakland Athletics. Voor deze organisatie speelde hij in 2005 en 2006 drie wedstrijden in de Rookie League. Na zijn ontslag vertrok de nu 27-jarige Granados naar Spanje waar hij ging honkballen voor Sant Boi. Later kwam hij in de Spaanse División de Honor de Béisbol ook uit voor Marlins Puerto Cruz.
De afgelopen twee seizoenen speelde Granados voor T&A San Marino in de Italian Baseball League. Met zijn Italiaanse team werd hij zowel in 2011 als 2012 landskampioen.

Doordat Granados in het bezit was van een Spaans paspoort, kon hij in 2007 zijn debuut maken voor de Spaanse nationale ploeg. Dat deed hij tijdens het wereldkampioenschap van dat jaar. Vorig jaar was hij met Spanje voor het EK aanwezig in Nederland. Afgelopen maand nam Granados met Spanje bovendien deel aan de World Baseball Classic. Hij gooide op dat toernooi in de wedstrijden tegen de Dominicaanse Republiek Venezuela in totaal 1 2/3 inning met twee strikeouts en één keer vier wijd.

Beste slagman

De tweede buitenlandse versterking voor HCAW is de Venezolaan Jesus Armando Latte. Deze binnenvelder heeft de beschikking over een Italiaans paspoort. De 25-jarige Latte speelde vier seizoenen voor Poviglio Baseball, een Italiaanse team uit de Campionato Italiano A. In 2011, zijn laatste seizoen voor dit team, was hij de beste slagman met 41 honkslagen (.350), twee homeruns en 22 binnengeslagen punten. Afgelopen seizoen speelde Latte voor het Venezolaanse amateurteam Maracaibo Edo Zulia.

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen heeft Mr.Cocker HCAW bovendien voormalig hoofdklassespeler Robbert Keetelaar aan de technische staf toegevoegd als bullpen-coach. De 33-jarige Keetelaar doorliep de gehele jeugdopleiding van HCAW. In 1999 maakte Keetelaar in een wedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus zijn debuut in de hoofdklasse. Met dit team haalde hij in 2002 de Holland Series.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page