Farley en KNBSB definitief uit elkaar

De Nederlandse honkbalbond KNBSB en Brian Farley zijn definitief uit elkaar gegaan. De voormalig bondscoach van het Nederlands team heeft besloten de samenwerking met de KNBSB om persoonlijke redenen te beëindigen. Eerder verliet Farley om die reden al het trainingskamp van het Nederlands team in de voorbereiding op de World Baseball Classic.

Voor de World Baseball Classic moest Farley, die als bondscoach het Nederlands honkbalteam in 2011 naar de historische wereldtitel had geleid, een stap terug doen. San Francisco Giants-coach Hensley Meulens werd door technisch directeur Robert Eenhoorn aangesteld als manager. Farley kreeg vervolgens de rol als bench-coach toebedeeld.

Tijdens de voorbereiding op de WBC haakte Farley echter al af. Na de oefenstage in Phoenix reisde hij nog wel mee naar Taiwan. Maar eenmaal aangekomen in Taichung besloot hij terug te keren naar huis. Ook toen kwam hij om persoonlijke redenen tot zijn besluit.

Vacature

Die redenen hebben er nu voor gezorgd dat Farley definitief de samenwerking met de KNBSB heeft verbroken. Farley maakte zijn debuut als coach voor het Nederlands team in 1997. Onder leiding van de toenmalige bondscoach Jan Dick Leurs was hij assistent-coach bij Oranje tijdens het World Port Tournament en het Europees kampioenschap. In 2000 keerde hij terug in de technische staf van het Nederlands team. Op dat moment was de Amerikaan Patt Murphy de bondscoach. Met Oranje nam Farley dat jaar onder meer deel aan de Olympische Spelen in Sydney.
Nadat Robert Eenhoorn de nieuwe bondscoach was geworden, werd Farley van 2001 tot medio 2002 pitching-coach bij het Nederlands team. Onder leiding van Eenhoorn keerde hij in 2005 terug in dienst bij de KNBSB. Hij vervulde diverse functies binnen de technische staf van het Nederlands team en was bovendien in 2009 en 2010 manager van het succesvolle Nederlands AAA-team. Eind 2010 werd hij aangesteld als bondscoach. Een functie die hij twee volledige seizoenen vervulde.

Technisch directeur Robert Eenhoorn moet nu op zoek naar een vervanger. In ieder geval wordt deze vacature voor het World Port Tournament in eerste instantie intern opgelost. “We hebben zat mensen die al heel lang in het programma zitten”, laat Eenhoorn weten. “Na het World Port Tournament kijken we dan wel weer verder.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page