Neptunus en UVV aan de leiding

DOOR Neptunus en UVV gaan na het eerste speelweekeinde aan de leiding. De twee teams bleven in de drie wedstrijden tegen respectievelijk Mampaey The Hawks en Mr.Cocker HCAW ongeslagen. Ook Corendon Kinheim won zijn eerste twee wedstrijden, maar het eerste duel van de Haarlemse ploeg tegen Vaessen Pioniers moest op zowel donderdag- als vrijdagavond worden afgelast.

De honkballers van DOOR Neptunus ondervonden nauwelijks problemen in hun eerste weekeinde. Tegen promovendus Mampaey The Hawks werd in drie wedstrijden 44 punten gescoord. Zelf stond Neptunus er slechts zeven toe. Na de 17-0 overwinning op donderdag volgden er nog een 16-5 winst op zaterdag en een 2-11 zege op zondag. Rudy van Heydoorn sloeg zowel donderdag als zaterdag een homerun voor de Rotterdammers.

UVV had het een stuk zwaarder tegen Mr.Cocker HCAW, maar hield aan het eerste weekeinde uiteindelijk hetzelfde resultaat over. Vrijdagavond leidde pitcher Chris Mezger zijn team naar een 1-5 overwinning. In de Bussumse Vallei gooide de speler, die vorig jaar nog uitkwam voor Rouen Huskies, verdedigend de deur in het slot. Met dertien strikeouts in zes innings liet hij de slagploeg van Mr.Cocker HCAW volledig kansloos. Nadat Ferd van Stekelenburg met een solohomerun in de vierde inning de 1-0 achterstand had weggewerkt, kon UVV uitlopen naar de 1-5 winst. Ook in het weekeinde maakten de honkballers van UVV geen fout. Zaterdag (3-4) kwam HCAW nog dichtbij, maar zondag had UVV nauwelijks tegenstand. In 6 1/2 innings werd het 11-0.

Goede zaken

Vreugde bij pitcher Martijn Riphagen en catcher Rodney Michel na de winst van AdoLakers op L&D Amsterdam.

Vreugde bij pitcher Martijn Riphagen en catcher Rodney Michel na de winst van AdoLakers op L&D Amsterdam.
Foto: © Fred Reuling

AdoLakers deed ook goede zaken. De Haagse ploeg snoepte zaterdag twee belangrijke punten af van het sterke L&D Amsterdam. Bij de Amsterdammers gooide Kevin Heijstek (5-0-7-1) een complete wedstrijd, maar stond uiteindelijk met lege handen. Pitchers Wimsley van Heyningen en Martijn Riphagen stonden samen slechts vijf honkslagen en één punt toe. Zo kon het gebeuren dat Quensley Bazoer (honkslag) en Nurison Leonora (tweehonkslag) in de achtste inning bij een 1-1 gelijke stand de twee winnende punten konden scoren.
Donderdagavond (1-12) en zondag was het de Haagse slagploeg, die maar één punt op het scorebord kreeg. Beide wedstrijden sloegen de Amsterdammers er zelf lustig op los. Het leverden allebei de keren zestien honkslagen op. Zes daarvan waren van Bas de Jong, vijf hits waren van Bas Nooij.

Ook Corendon Kinheim kende een goede start van het nieuwe seizoen. De landskampioen had met Vaessen Pioniers een sterkste tegenstander. Toch wist Kinheim dit weekeinde tweemaal aan de goede kant van de score te blijven. De twee teams maakten er zaterdag een waar slagfestijn van met zestien honkslagen voor Kinheim en veertien voor Pioniers. Remco Draijer sloeg voor de Haarlemmers zijn eerste homerun in de hoofdklasse. Mede door zes veldfouten van Pioniers kon Kinheim uiteindelijk uitlopen naar een 16-9 overwinning. Zondag bleef het een stuk stiller in het slagperk en duurde het pas tot in de vijfde inning voordat Kinheim de 1-1 gelijke stand kon opbreken. Met een driehonkslag leidde Ramiro Balentina zijn team naar een 1-4 zege. Dinsdag halen Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers hun afgelaste wedstrijd vrijdagavond in.

Uitslagen eerste speelronde

AdoLakers – L&D Amsterdam: 1-12
AdoLakers – L&D Amsterdam: 3-1
L&D Amsterdam – AdoLakers: 8-1

DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks: 17-0
DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks: 16-5
Mampaey The Hawks – DOOR Neptunus: 2-11

Mr.Cocker HCAW – UVV: 1-5
Mr.Cocker HCAW – UVV: 3-4
UVV – Mr.Cocker HCAW: 11-0

Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 16-9
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 1-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page