Promotie voor international Randolph Oduber

De Nederlandse international Randolph Oduber heeft promotie verdiend naar Harrisburg Senators, het Double A-team van Washington Nationals. Oduber kreeg gisteren het nieuws van zijn club te horen. Daarmee komen nu momenteel zes spelers uit Nederland, Curaçao en Aruba in actie op Double A-niveau. In de Triple A-competities van de Minor League zijn dat er zelfs zeven.

Randolph Oduber maakte dit voorjaar zijn debuut voor het Nederlands honkbalteam tijdens de succesvol verlopen World Baseball Classic. Hoewel verschillende spelers uit de Nederlandse selectie zich na afloop van het toernooi bij een nieuw team konden melden, begon de Arubaanse honkballer voor het tweede seizoen bij Potomac Nationals (Single A).

Voor deze Minor League-club van Washington Nationals kwam hij in acht wedstrijden tot twaalf honkslagen (.387), waaronder twee tweehonkslagen. Vorige week dinsdag sloeg hij zelfs een grandslam-homerun, ver over de omheining van het Pfitzner Stadium. Dat was voldoende om promotie te verdienen naar het Double A-team Harrisburg Senators. Het wordt voor de Arubaan zijn debuut in de Double A-competitie.

Nieuw team

Eerder deze maand begonnen ook twee andere Nederlandse internationals bij een nieuw team. Jurickson Profar en Jonathan Schoop werden bij de start van het nieuwe seizoen toegewezen aan het Triple A-team van hun proforganisatie. Profar kwam tot dusver voor Round Rock Express tot zes honkslagen (.222) en vijf gescoorde punten in zijn eerste acht wedstrijden. Schoop noteerde voor Norfolk Tides vijf hits in elf duels (.128).

Vier andere spelers met een nieuw team bij de start van het nieuwe seizoen waren de catchers Dashenko Ricardo, Shawn Zarraga, Rodney Daal en korte stop Kevin Moesquit (Single A-team Burlington Bees). De Nederlandse honkballer Rodney Daal startte het seizoen voor Fort Wayne TinCaps, het Class A-team van San Diego Padres. Nog niet eerder kwam Daal uit voor dit team. In vijf wedstrijden kwam Daal tot vier honkslagen (.222) en drie binnengeslagen punten.

Volledige herstel

Zarraga en Ricardo speelden hun eerste wedstrijden voor een Double A-team. Zarraga staat na zeven wedstrijden voor Huntsville Stars op een slaggemiddelde van .200. Ricardo debuteerde op Double A-niveau voor Chattanooga Lookouts, maar werd na drie wedstrijden met één honkslag en één homerun teruggezet naar het Class A-team Great Lakes Loons. Ricardo verdiende tijdens de World Baseball Classic een nieuwe profcontract.

Mariekson Gregorius is ondertussen weer een stap dichterbij zijn volledige herstel gekomen. Voor het Triple A-team van Arizona Diamondbacks speelde hij gisteren zelfs weer zijn eerste wedstrijd als korte stop, nadat hij in de eerste vijf wedstrijden nog in was gezet als aangewezen slagman. De in Amsterdam geboren honkballer is aanvallend flink op dreef. In zes wedstrijden kwam hij tot elf honkslagen (.423), waaronder twee homeruns.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page