Debuut Rick van den Hurk in KBO

De Nederlandse pitcher Rick van den Hurk heeft vandaag zijn debuut gemaakt in de professionele Koreaanse honkbalcompetitie. De 27-jarige speler kwam in zijn eerste start voor kampioen Samsung Lions tot negen strikeouts in zes innings, maar verdiende daarmee niet de winst. Lions won de wedstrijd tegen SK Wyvern uiteindelijk met 11-5.

Van den Hurk ruilde in januari van dit jaar de Amerikaanse profcompetitie in voor de Korea Baseball Organization (KBO) nadat hij werd gecontracteerd door de Koreaanse kampioen Samsung Lions. De Nederlander moest echter tot vandaag wachten op zijn debuut. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep Van den Hurk tijdens een trainingskamp in Japan een blessure op aan zijn elleboog.

Vorige week speelde de Nederlander zijn eerste officiële wedstrijd in Zuid-Korea toen hij voor het Minor League-team van Samsung Lions uitkwam in de wedstrijd tegen Kia Tigers. Van den Hurk gooide drie innings met vier keer vier wijd en vijf honkslagen tegen. Hij moest bovendien drie punten toestaan. De Nederlander haalde met zijn pitches toen al bijna snelheden van 150 kilometer per uur.

Debuut

Vandaag volgde zijn debuut voor de hoofdmacht in de wedstrijd tegen SK Wyverns. Daarin gaf Van den Hurk direct zijn visitekaartje af. De Nederlander kwam in zes innings tot negen keer drie slag. Hij gooide bovendien drie strikeouts op rij in de vijfde inning.

Bij een 3-0 voorsprong voor Samsung Lions kreeg Van den Hurk twee punten tegen in de derde inning. Dat gebeurde na onder meer een veldfout van zijn catcher bij een aangooi op het tweede honk en een diepe driehonkslag in het rechtsveld. Een inning later kreeg hij een honkslag en tweehonkslag op rij tegen, waardoor SK Wyverns de stand weer in evenwicht bracht. Beide innings voorkwam Van den Hurk verdere schade met een strikeout.

Vervangen

Bij het ingaan van de zevende inning werd Van den Hurk vervangen. De stand was op dat moment nog altijd 3-3, waardoor de Nederlander geen beslissing op zijn naam kreeg. Van den Hurk had in zes innings 101 ballen gegooid en acht honkslagen tegen gekregen.

De opvolger van Van den Hurk kreeg in de zevende inning meteen twee rake klappen om zijn oren, waardoor SK Wyverns voor het eerst dit duel aan de leiding kwam. Nadat Samsung Lions de stand in de tweede helft van de zevende inning weer op gelijke hoogte had gebracht, sloeg de ploeg in de achtste inning nog eens hard toe. Via onder meer een tweehonkslag en een homerun liep de voorsprong op naar de 11-5 eindstand.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page