Evert Jan ’t Hoen nieuwe coach bij Oranje

Evert-Jan ’t Hoen is toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands team. De voormalig profhonkballer uit de organisatie van Anaheim Angels maakte vorige week zijn debuut als hoofdcoach van het Rotterdamse DOOR Neptunus in de hoofdklasse.

’t Hoen voegt zich eind april bij de Nederlandse selectie als de voorbereiding begint op het World Port Tournament. Dit toernooi wordt van 30 juni tot en met 7 juli in Rotterdam gehouden. Bij Oranje neemt ’t Hoen de beleiding van de binnenvelders voor zijn rekening.

Met de aanstelling als coach keert ’t Hoen voor het eerst sinds 2005 terug in het Nederlands team. Van 1994 tot en met 2005 was hij al actief als korte stop, derde honkman en tweede honkman voor de nationale ploeg. Sinds zijn debuut op 17 juni 1994 speelde ’t Hoen 123 interlands. Hij nam deel aan onder meer vier wereldkampioenschappen, vier Europese kampioenschappen en was speler van Oranje tijdens de Olympische Spelen van 1996, 2000 en 2004. Zijn laatste wedstrijden voor Nederland speelde ’t Hoen tijdens het wereldkampioenschap van 2005.

De winnaar van de Guus van der Heijden Memorial Trophy uit 1994, debuteerde in 1994 voor Twins in de hoofdklasse. Hij speelde voor deze club drie seizoenen op het hoogste niveau. Van 2002 tot 2007 kwam hij uit voor het Rotterdamse DOOR Neptunus, waarvoor hij momenteel de hoofdcoach is. Na zijn debuut als profhonkballer in 1996 speelde ’t Hoen zes seizoenen in de organisatie van Anaheim Angels. In totaal speelde hij 485 wedstrijden in de Minor League. Bij deze club bereikte hij het Triple A-team Salt Lake Stinger.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page