Rentree Mariekson Gregorius in Major League

De in Amsterdam geboren honkballer Mariekson ‘Didi’ Gregorius heeft gisteravond in New York zijn rentree gemaakt in de Major League. Hij kwam voor Arizona Diamondbacks in actie in de wedstrijd tegen New York Yankees en sloeg daarin meteen een homerun.

Gregorius arriveerde dinsdag al in New York als vervanger van tweede honkman Aaron Hill. Die brak vorige week zijn linkerhand tijdens een slagbeurt in de wedstrijd tegen Pittsburgh Pirates en heeft zich inmiddels in de ziekenboeg gemeld bij buitenvelders Adam Eaton en Jason Kubel and binnenvelder Willie Bloomquist. De verwachting is dat Hill vier tot zes weken buitenspel staat.

Zo kreeg de Nederlandse international Gregorius de mededeling dat hij zich kon melden bij de formatie van manager Kirk Gibson. Dinsdagavond zat hij al in New York in de dug-out van Yankee Stadium voor de wedstrijd van Arizona Diamondbacks tegen New York Yankees. Gisteren volgde ook zijn debuut voor de club uit Arizona.
In de met 2-6 door Arizona gewonnen wedstrijd, sloeg Gregorius de eerste pitch die hij zag direct voor een solohomerun over de omheining in het rechtsveld. Het was de eerste homerun voor de Nederlandse international in de Majors. In de vijfde inning sloeg hij bovendien een tweehonkslag op het pitchen van starter Phil Hughes. Het bleven zijn enige twee hits in vijf slagbeurten.

World Baseball Classic

Het was de negende wedstrijd voor Gregorius in de Major League. Vorig jaar speelde de honkballer van Curaçao acht wedstrijden voor Cincinnati Reds in de Major League na zijn debuut op 5 september 2012. Hij kwam toen tot zes honkslagen (.300) en twee binnengeslagen punten.
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte Gregorius echter geblesseerd. Niet alleen moest hij daardoor de World Baseball Classic aan zich voorbij laten gaan, maar miste hij bij de start van het nieuwe seizoen ook een plaats in de hoofdmacht.

De afgelopen twee weken speelde Gregorius met Reno Aces in de Triple A Pacific Coast League. Hij kwam in zeven wedstrijden tot twaalf hits (.387), waaronder twee homeruns. Aanvankelijk werd Gregorius nog alleen ingezet als aangewezen slagman, maar maandag keerde hij ook als korte stop weer terug in het veld. Dat stemde de technische staf van Arizona zo tevreden, dat hij direct de oproep kreeg om zich te melden bij de hoofdmacht.

Beste start

Gregorius is de vierde speler met een Nederlands paspoort in de Major League. Rogearvin Bernadina (Washington Nationals), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Andrelton Simmons (Atlanta Braves) begonnen het seizoen al in de Majors.

Simmons heeft aanvallend tot dusver de beste start. De korte stop kwam in dertien wedstrijden tot negen hits (.188), waaronder één homerun. Bernadina wacht na acht wedstrijden nog altijd op zijn eerste honkslag. Closer Jansen gooide 7 2/3 innings in acht wedstrijden. Hij kwam daarin tot elf keer drie slag en twee keer vier wijd. Jansen stond zes honkslagen en twee punten toe (2.35). Hij kwam tot één save.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page