Kalian Sams weg bij Seattle Mariners

De 26-jarige Kalian Sams is ontslagen door Seattle Mariners. Dat meldt de website BaseballAmerica.com. Het contract van de Nederlandse honkballer werd door zijn professionele werkgever na zes seizoenen ontbonden. Sams zou dit seizoen voor het tweede jaar op rij starten voor het Double A-team Jackson Generals.

Kalian Sams nam vorige maand nog met het Nederlands team deel aan de World Baseball Classic. Hij sloeg op dat toernooi in de beslissende wedstrijd tegen Cuba het winnende punt binnen. Na afloop van het toernooi meldde hij zich bij zijn club in het Minor League Spring Training-kamp. Sams miste echter de start van het seizoen door een blessure aan zijn hamstring.

De afgelopen periode werkte Sams aan zijn revalidatie in Peoria (Arizona). Hij leek volledig hersteld en klaar om terug te keren bij het Double A-team Jackson Generals. Maar nu is duidelijk geworden dat de Nederlandse buitenvelder helemaal niet meer terugkeert in het veld voor één van de teams van Seattle Mariners. Sams is door zijn club ontslagen. Daarmee komt vooralsnog een einde aan een zes jaar durende profcarrière, die in 2007 begon één van de Single A-teams van de club uit Seattle.

Hoofdmacht

Sams verdeelde zijn eerste vijf seizoenen over vier verschillende Single A-teams. Vorig jaar debuteerde hij voor Jackson Generals in de Double A Southern League. Sams speelde 76 wedstrijden met 62 honkslagen (.242) en elf homeruns. In totaal speelde Sams 450 wedstrijden in de Amerikaanse Minor League. Hij kwam daarin tot een slaggemiddelde van .215.
In zowel 2010 als 2011 speelde hij één officiële wedstrijd voor de hoofdmacht tijdens Spring Training van de Major League. In 2010 sloeg hij in de wedstrijd tegen Kansas City Royals in twee slagbeurten één honkslag.

Van de op dit moment nog actieve Nederlandse honkballers had Sams, op Rogearvin Bernadina (Washington Nationals) en Loek van Mil (Cincinnati Reds) na, de langstlopende profcarrière.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page