Eerste hoofdklassezege voor Mampaey The Hawks

Na twee volledige speelrondes hebben de finalisten van vorig jaar de leiding in de hoofdklasse genomen. DOOR Neptunus en Corendon Kinheim leiden het klassement met vijf overwinningen uit zes wedstrijden. Mampaey The Hawks won donderdag zijn eerste wedstrijd uit de hoofdklasse en klom vervolgens zelfs op naar de zesde plaats.

De honkballers van promovendus Mampaey The Hawks beleefden een uitstekende week. Na hun onwennige start van een week geleden, waarin driemaal met ruime cijfers werd verloren van DOOR Neptunus, kon de ploeg uit Dordrecht deze week zijn ware gezicht laten zien.

Bob de Bruijn en Berend Ruben leidden de drieluik voor Mampaey The Hawks tegen het Haagse AdoLakers donderdagavond met tweehonkslagen in. Mede daardoor scoorde de promovendus al vijf punten in de eerste inning. Daarmee werd de basis gelegd voor de 9-8 overwinning, de eerste voor The Hawks in de hoofdklasse ooit. Dat dit geen beginnersgeluk was, bleek wel afgelopen weekeinde. Via nog een 9-8 overwinning op zaterdag en een 2-4 winst op zondag klommen de honkballers uit Dordrecht in het klassement naar de zesde positie.

Belangrijkste overwinningen

De belangrijkste overwinningen werden deze week echter geboekt door Corendon Kinheim. De Haarlemse landskampioen  versloeg in zes dagen tijd één keer Vaessen Pioniers en tweemaal L&D Amsterdam. Daarmee pakte de formatie van hoofdcoach Hans Lemmink zes belangrijke punten tegen tegenstanders van formaat.

De 10-3 overwinning op dinsdagavond tegen Vaessen Pioniers was een inhaalwedstrijd uit de eerste speelronde. Zaterdag en zondag werd ook L&D Amsterdam aan de zegekar gebonden. Zaterdag sloegen Mervin Gario (vier honkslagen) en Ramiro Balentina (drie hits) hun ploeg naar een 4-7 overwinning. Zondag was het de beurt aan Dirk van ’t Klooster en Quintin de Cuba. Veteraan Van ’t Klooster zorgde met drie hits voor vijf punten. De Cuba sloeg twee hits, waaronder een solohomerun in de derde inning. Na negen innings was voor Kinheim de 11-8 zege een feit.

Misstap

L&D Amsterdam hield slechts twee punten over aan het treffen met de titelverdediger. De Amsterdamse ploeg van de nieuwe hoofdcoach Sidney de Jong begon de drieluik donderdagavond op Sportpark Ookmeer met een 6-3 zege. Van de negen punten in deze wedstrijd werden door zes veldfouten uiteindelijk twee verdiend. De Amsterdamse honkballers namen in de derde inning pitcher David Bergman stevig onder handen. Vier hits leverden de beslissende vijf punten op.

Door de nederlaag moet Corendon Kinheim de eerste plaats in het klassement delen met DOOR Neptunus. De Rotterdammers, die vorig jaar de Holland Series verloren van Kinheim, maakten eveneens donderdag een misstap. Voormalig Neptunus-pitcher Jurjen van Zijl hield zijn oude ploeg zeven innings lang op één honkslag en leidde daarmee zijn team naar een 6-0 shut-out. DOOR Neptunus herstelde de verhoudingen in het weekeinde met een 2-3 en 6-4 zege. In beide wedstrijden besliste Neptunus pas in de zevende inning het duel. UVV, dat na donderdag nog even de enige ongeslagen ploeg in de hoofdklasse was, zakte door het dubbele verlies van de eerste naar de derde plaats.

Achterstand

Mr.Cocker HCAW-pitcher Tony Kreisel donderdagavond in actie tegen Vaessen Pioniers.

Mr.Cocker HCAW-pitcher Tony Kreisel donderdagavond in actie tegen Vaessen Pioniers.
Foto: © Alfred Cop

Vaessen Pioniers liep deze week tegen Mr.Cocker HCAW de achterstand in. De Hoofddorpse ploeg was de competitie nog begonnen met drie nederlagen tegen Corendon Kinheim. Donderdagavond sloegen Kevin Dirksen en Phil Ortez tegen HCAW met homeruns vijf punten in de derde inning over de thuisplaat. Uiteindelijk produceerde Pioniers in het met 13-4 gewonnen duel twintig honkslagen. Vijf spelers hadden elk drie honkslagen. Zaterdag volgden nog eens twaalf Hoofddorpse honkslagen, waaronder vier van catcher Mark Duursma, terwijl startend pitcher Josh Rickards tien keer drie slag gooide in zeven innings. Pioniers won dat duel met 7-1.

Pas op zondag kon Mr.Cocker HCAW partij bieden. De Bussumse ploeg overtrof zijn tegenstander zelfs in aantal honkslagen (5), maar bleef na negen innings wel met lege handen.  Zerzinho Croes en Danny Rombley konden in de eerste inning na hun honkslagen allebei scoren door drie vrije lopen op rij. Die achterstand kon HCAW niet meer goed maken. Met slechts vier honkslagen op het pitchen van Kaj Timmermans en Sedley Karel won Pioniers uiteindelijk met 1-3.

Uitslagen tweede speelronde

Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 13-4
Vaessen Pioniers – Mr.Cocker HCAW: 7-1
Mr.Cocker HCAW – Vaessen Pioniers: 1-3

UVV – DOOR Neptunus: 6-0
UVV – DOOR Neptunus: 2-3
DOOR Neptunus – UVV: 6-4

Mampaey The Hawks – AdoLakers: 9-8
Mampaey The Hawks – AdoLakers: 9-8
AdoLakers – Mampaey The Hawks: 2-4

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 6-3
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 4-7
Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 11-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page