Janssen volgt bondscoach Farley op

Steve Janssen is aangesteld als opvolger van de onlangs opgestapte Brian Farley. De honk- en softbalbalbond KNBSB heeft dat vandaag bekendgemaakt. Dit betekent dat Janssen de functie van bondscoach gaat vervullen tijdens het aankomende World Port Tournament. Hij start met drie nieuwkomers aan de voorbereidingen op dit toernooi.

Brian Farley maakte eerder deze maand bekend de samenwerking met de honkbalbond KNBSB te beëindigen, nadat hij in maart al het trainingskamp van het Nederlands honkbalteam in Taiwan had verlaten. Nadat Farley die keuze kenbaar had gemaakt, gaf technisch directeur al aan een opvolger te zoeken binnen het eigen programma van de KNBSB.

Die is nu twee weken later gevonden in de Belgische coach Steve Janssen. Hij is vanaf 2000 als coach actief in Nederland. Sinds 2003 is Janssen verbonden aan het Nederlands honkbalteam als pitching-coach. In die periode nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2004, het wereldkampioenschap van 2011 en de World Baseball Classic van dit jaar.

Coach van het Jaar

Daarnaast was Janssen als hoofdcoach in de hoofdklasse actief voor DOOR Neptunus (2006, 2007, 2009 en 2010) en Sparta/Feyenoord (2008). Met het Rotterdamse Neptunus werd de Belgische coach landskampioen in 2009 en 2010. In 2009 werd Jansen door de KNBSB uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Janssen is als bondscoach aangesteld voor het World Port Tournament, het enige toernooi waar het Nederlands honkbalteam dit seizoen aan deelneemt. Het evenement wordt van 30 juni tot en met 7 juli in Rotterdam gehouden. Janssen start de voorbereiding met drie nieuwkomers in zijn voorlopige selectie. Dit zijn pitcher Chris Mowday (RCH), binnenvelder Mervin Gario (Corendon Kinheim) en buitenvelder Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus).

Voorlopige selectie

In totaal zin 29 spelers opgeroepen voor de voorlopige selectie. DOOR Neptunus en L&D Amsterdam zijn elk met negen spelers hofleverancier. Landskampioen Corendon Kinheim vaardigt zes spelers af.

Pitchers (11):
Arshwin Asjes (Corendon Kinheim), David Bergman (Corendon Kinheim), Leon Boyd (Corendon Kinheim), Rob Cordemans (L&D Amsterdam), Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers), Berry van Driel (DOOR Neptunus), Kevin Heijstek (L&D Amsterdam), Diegomar Markwell (DOOR Neptunus), Chris Mowday (RCH), Orlando Yntema (DOOR Neptunus) en Kyle Ward (L&D Amsterdam)

Catchers (3):
Quintin de Cuba (Corendon Kinheim), Rudy van Heydoorn (DOOR Neptunus) en Bas Nooij (L&D Amsterdam)

Binnenvelders (8):
Jeffrey Arends (Corendon Kinheim), Michael Duursma (L&D Amsterdam), Mervin Gario (Corendon Kinheim), Rafael Jozefa (DOOR Neptunus), Dwayne Kemp (DOOR Neptunus), Zair Koeiman (Eastern Oklahoma State College), Stijn van der Meer (Eastern Oklahoma State College) en Vince Rooi (Vaessen Pioniers)

Buitenvelders (7):
Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus), Wesley Connor (L&D Amsterdam), Shaldimar Daantji (DOOR Neptunus), Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim), Roeland Henrique (L&D Amsterdam), Bas de Jong (L&D Amsterdam) en Danny Rombley (Vaessen Pioniers)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page