Top vier neemt verder afstand

De nummers één tot en met vier uit de hoofdklasse hebben in de derde speelronde met drie zeges op rij verder afstand genomen van de concurrentie. Corendon Kinheim en DOOR Neptunus hielden hun leiding in het klassement vast. Mr.Cocker HCAW wacht na negen wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning.

Landskampioen Corendon Kinheim werkte zich moeiteloos door de drieluik tegen promovendus Mampaey The Hawks heen. Donderdag sloeg de Haarlemse ploeg zich via homeruns van Jeffrey Arends en Quintin de Cuba naar een eenvoudige 19-0 overwinning. Kinheim scoorde maar liefst dertien punten in de vierde inning op negen honslagen. Startend pitcher David Bergman (8-0-1-0) kreeg in vijf innings maar één honkslag tegen, een stootslag-honkslag van Shurendell Borgschot.

Twee dagen later leverde ook de tweede confrontatie in het Pim Mulierstadion een overwinning op: 9-2. Kinheim moest echter tot de zesde inning wachten voordat de Haarlemse ploeg de wedstrijd kon kantelen. Bij een 0-2 achterstand scoorde de thuisploeg zesmaal. In de achtste inning bracht Ramiro Balentina met een tweepunten-homerun de eindstand op het scorebord.
Bryan Engelhardt sloeg zondag de vierde Haarlemse homerun van deze serie. Zijn hekklap in de vijfde inning leverde twee punten op en bracht Kinheim op een 0-4 voorsprong. Na negen innings was de tweede shut-out van deze serie een feit: 0-7.

Zonder winst

Evenals Kinheim bleef ook DOOR Neptunus deze week ongeslagen. De twee teams hebben na negen wedstrijden nog altijd maar één wedstrijd verloren. Neptunus won in de derde speelronde driemaal van Mr.Cocker HCAW, dat na negen wedstrijden nog altijd als enige hoofdklasseploeg zonder winst staat. Niettemin waren de Bussumse honkballers wel dichtbij één zege.
Donderdagavond scoorde HCAW, mede door een driehonkslag van Jorin van Amstel, vier punten in de zevende inning om de slotfase van de wedstrijd in te gaan met een 3-4 voorsprong. Neptunus ontsnapte echter aan een nederlaag na punten van Raily Legito (vier wijd) en Shaldimar Daantji (honkslag) in de achtste en negende inning.

Winnend werper Orlando Yntema (DOOR Neptunus).

Winnend werper Orlando Yntema (DOOR Neptunus).
Foto: © Alfred Cop

Zaterdag had Neptunus het een stuk eenvoudiger. Startend pitcher Orlando Yntema (3-5-1-0) kwam in zes innings geen enkele keer in de problemen. Bij HCAW werd de Venezolaanse pitcher Ivan Granados andermaal de verliezer. Hij kreeg zeven punten tegen in vier innings. In de derde inning sloeg Rafael Jozefa (Neptunus) een tweepunten-homerun.
Met een 2-7 overwinning hield Neptunus zondag zijn eerste plaats in het klassement vast. De Rotterdamse ploeg scoorde vier punten in de zesde inning na hits van Rafael Jozefa, Benjamin Dille en Shaldimar Daantji. HCAW ging deze slagbeurt tweemaal in de fout. Uiteindelijk kwam Neptunus tot twaalf honkslagen.

Meest teleurstellende start

Vaessen Pioniers heeft tot nog toe de meest teleustellende start. De Hoofddorpse ploeg van hoofdcoach Robert Klaver moet na drie speelrondes genoegen nemen met een vijfde plaats, met inmiddels al zes punten achterstand op de nummer vier. In de confrontaties met directe concurrenten Corendon Kinheim en L&D Amsterdam bleef Vaessen Pioniers in alle drie de wedstrijden zonder winst. De Amsterdamse honkballers zetten Pioniers donderdag met 3-1 aan de kant. Op zaterdag volgde een 2-1 zege. Zondag werd het 2-4.
Donderdag leidde Rob Cordemans zijn Amsterdamse ploeg naar de winst. Hij gooide zeven keer drie slag in zeven innings en kreeg alleen een punt tegen in de eerste inning na honkslagen van Zerzinho Croes en Mark Duursma. Bij een 1-1 stand konden Kenny Berkenbosch en Bas Nooij na hun hits in de vierde inning de winnende punten scoren.   Zaterdag leverde het pitchersduel tussen Josh Rickards (2-2-4-1 in 7 2/3 innings) en Kevin Heijstek (4-0-6-1 in acht innings) een overwinning op voor de laatste. Lange tijd had Pioniers een 0-1 voorsprong door een punt van Vince Rooi in de tweede inning. In de achste innings scoorde Kevin Weijgerste echter de gelijkmaker op een hit van Roeland Henrique, waarna een slagbeurt later Bas de Jong op zijn beurt kon scoren op een hit van Weijgerste.

Productief

UVV profiteerde van de zwakke start van de Hoofddorpse ploeg en heeft nog altijd de derde plaats in handen. De Utrechtse ploeg is de competitie begonnen met wedstrijden tegen hekkensluiter Mr.Cocker HCAW. Afgelopen week volgden drie wedstrijden tegen het zwakkere AdoLakers. UVV bleef dan ook eenvoudig overeind. Donderdag produceerde UVV dertien honkslagen. Rechtsvelder Norbert Jongerius zorgde met drie hits, waaronder een driehonkslag voor drie gescoorde en vier binnengeslagen punten. Uiteindelijk won UVV deze confrontatie in zeven innings met 2-13.

Jirka Bliek (UVV) duikt naar een geslagen bal.

Jirka Bliek (UVV) duikt naar een geslagen bal.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Zaterdag werd het opnieuw een knock-out. Opnieuw was Jongerius productief met drie hits. UVV kwam dit duel tot vijftien honkslagen, goed voor een 1-14 zege. Pitchers Chris Mezger (5-0-4-0 in zes innings) en Jeroen de Haas (1-0-0-0) stonden samen maar vier hits en één punt toe.
Zondag wist AdoLakers zijn tegenstanders in Utrecht beter partij te bieden, maar bleef het opnieuw aan de verkeerde kant van de score. Op een tweehonkslag van Brennan Nijhof konden in de tweede inning Joris van Ballegooy (geraakt werper) en Jirka Bliek (vier wijd) de score openen. Die voorsprong gaf UVV niet meer uit handen. AdoLakers kwam dit duel niet verder dan drie hits. Na negen innings was de sweep met een 3-1 zege een feit.

Uitslagen derde speelronde

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 3-1
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 2-1
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 2-4

Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 19-0
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 9-2
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 0-7

AdoLakers – UVV: 2-13
AdoLakers – UVV: 1-14
UVV – AdoLakers: 3-1

DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 5-4
DOOR Neptunus – Mr.Cocker HCAW: 9-3
Mr.Cocker HCAW – DOOR Neptunus: 2-7

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page