Homeruns voor Sams en Gregorius

De Nederlandse internationals Kalian Sams en Mariekson Gregorius zijn terug. Sams startte vanavond voor zijn nieuwe club, terwijl Gregorius terugkeerde nadat hij ruim een week rust had moeten nemen. Beide spelers maakten hun rentree op het veld met een homerun.

Kalian Sams tekende onlangs een profcontract bij San Diego Padres, nadat hij eerder was ontslagen door Seattle Mariners. Vanavond mocht hij zijn debuut maken voor het Double A-team San Antonio Missions. Hij deed dat als aangewezen slagman in de wedstrijd tegen Corpus Christi Hooks met homeruns in de tweede inning (+1) en de zevende inning. Sams kon zich daarmee geen betere start bij zijn nieuwe werkgever wensen.

Mariekson Gregorius keerde voor Arizona Diamondbacks terug in de line-up na ruim een week afwezigheid. Hij werd vrijdag 26 april vol op zijn helm geraakt door een pitch van reliever Josh Outman (Colorado Rockies). Uit voorzorg werd Gregorius hierdoor enkele dagen aan de kant gehouden.
Vanavond maakte hij tegen San Diego Padres als korte stop zijn rentree. In zijn eerste slagbeurt sloeg de in Amsterdam geboren honkballer meteen een homerun op het pitchen van Edinson Volquez, tijdens de World Baseball Classic voor de Dominicaanse Republiek nog winnend werper in de wedstrijd tegen Nederland.

Pitcher Rick van den Hurk zorgde voor meer Nederlands succes. In de Zuid-Koreaanse profcompetitie won hij zijn tweede wedstrijd. Tegen Lotte Giants gooide de Nederlander vandaag in zeven innings zes keer drie slag. Hij kreeg slechts vier honkslagen en geen enkel verdiend punt tegen. Afgelopen maandag was Van den Hurk ook al op dreef in de wedstrijd tegen Nexen Heroes. Hij gooide toen zeven keer drie slag en vier keer vier wijd in zes innings. Toen kreeg Van den Hurk slechts twee punten tegen, maar leverde hem dat wel de nederlaag op.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page