De Caster terug in Mexican League

De Nederlandse international Yurendell de Caster is teruggekeerd in de Mexican League. De honkballer van Curaçao heeft deze week zijn debuut gemaakt voor Acereros del Norte. De Caster is daarmee de tweede speler van Curaçao in deze Triple A-competitie. Bij Rojos del Aguila de Veracruz is de 42-jarige Sharnol Adriana de aangewezen slagman.

Vorige maand vroeg De Caster zijn Amerikaanse club Winnipeg Goldeyes om ontbinding van zijn contract. Daarmee wilde de Nederlandse international de mogelijkheid krijgen om terug te keren in de Triple A Mexican League. Aan dat voorstel werkte Winnipeg Goldeyes mee, waarna een overgang naar Acereros del Norte volgde. Voor dit team maakte De Caster woensdag zijn rentree in de Mexican League. Zowel woensdag als donderdag speelde hij met zijn nieuwe team tegen Broncos de Reynosa. In twee wedstrijden kwam De Caster tot één honkslag.

De Caster is daarmee aan zijn zestiende seizoen begonnen als profhonkballer. Het wordt zijn vierde seizoen in Mexico. In 2010 en 2011 speelde hij 191 wedstrijden voor Broncos de Reynosa. In april 2012 tekende hij vervolgens een contract bij Winnipeg Goldeyes, dat uitkomt in de onafhankelijke profcompetitie American Association. In zijn eerste seizoen met deze club kwam De Caster tot een slaggemiddelde van .327 met 112 honkslagen, tien homeruns en 68 binnengeslagen punten. Tussendoor speelde De Caster eind juni en begin juli zeven wedstrijden voor Olmecas de Tabasco in de Mexican League.

Triple Crown

De Caster heeft er een lang seizoen op zitten. In maart nam hij met het Nederlands team deel aan de World Baseball Classic. Daarvoor maakte hij tijdens de winter, samen met de Nederlandse international Curt Smith, al deel uit van Tigres de Chinandega, één van de teams uit de competitie van Nicaragua. Tigres de Chinandega werd kampioen en De Caster won zelfs de Triple Crown met het hoogste slaggemiddelde, de meeste homeruns en de meeste binnengeslagen punten.

Sharnol Adriana heeft dit seizoen er al 23 wedstrijden opziten in de Mexican League. Voor Rojos del Aguila de Veracruz kwam hij tot zeventien honkslagen en dertien binnengeslagen punten in 23 wedstrijden (.288). Voor Adriana is dit zijn 21e seizoen als profhonkballer. De veteraan debuteerde in de Mexican League in 2000 toen hij het seizoen verdeelde over Cordoba Cafeteros en Campeche Pirates. Hierna volgden nog tien opeenvolgende seizoenen in Mexico.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page