Zege Kinheim na protest ongeldig verklaard

De 4-7 overwinning die Corendon Kinheim op 20 april heeft behaald in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam is door de Protestcommissie honkbal van de KNBSB ongeldig verklaard. Dit besluit werd al eerder deze maand genomen. Het duel tussen beide teams moet nu op een later moment opnieuw worden uitgespeeld.

L&D Amsterdam had op 20 april in de thuiswedstrijd tegen Corendon Kinheim protest ingediend naar aanleiding van een spelsituatie in de eerste helft van de zesde inning. Kinheim had op dat moment drie lopers op de honken: Quintin de Cuba (opzettelijk vier wijd), Bryan Engelhardt (veldfout) en Ramiro Balentina (honkslag) op respectievelijk het eerste, tweede en derde honk.

Voorsprong

Met één man uit sloeg Björn Henrichs hierna de bal naar het derde honk. De bal werd daarbij eerst geraakt door derde honkman Rashid Gerard en vervolgens door honkloper Bryan Engelhardt. Balentina bracht op deze honkslag zijn ploeg op een 2-3 voorsprong. Even later scoorde Engelhardt op een opofferingsslag van Roy Seltenrijch ook het vierde Haarlemse punt. De 2-4 tussenstand bleef op het scorebord tot de negende inning. In de laatste inning scoorde Kinheim driemaal en Amsterdam tweemaal om de eindstand op 4-7 te brengen.

Nadat de bal was geraakt door honkloper Engelhardt, legde de scheidsrechter in de zesde inning het spel stil. Volgens L&D Amsterdam was dit niet de juiste beslissing, waarop de Amsterdamse ploeg het duel onder protest uitspeelde.

Gelijk

De Protestcommissie honkbal van de KNBSB, bestaande uit Kjell Brandenburg, Willem Broertjes en Fred van Groningen Schinkel, heeft nu eerder deze maand de Amsterdamse club op basis van spelregel 5.10 h in het gelijkgesteld. Deze regelt bepaalt dat in een dergelijke spelsituatie geen enkele scheidsrechter ‘stop’ mag roepen.

Door dit besluit is de 4-7 overwinning van Corendon Kinheim ongeldig verklaard en moet de wedstrijd nu worden overgespeeld vanaf de eerste helft van de zesde inning bij een stand van 2-2. Het restant van de wedstrijd wordt overgespeeld op zondag 14 juli, voorafgaand aan de reguliere competitiewedstrijd tussen L&D Amsterdam en Corendon Kinheim.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page