Balentien op koers voor derde titel

De Nederlandse international Wladimir Balentien ligt vooralsnog op koers voor de derde titel als Homerun King. De speler van het Japanse Yakult Swallows joeg al elfmaal de bal het stadion uit. In Zuid-Korea heeft ondertussen Rick van den Hurk zijn eerste vijf wedstrijden achter de rug.

Zowel in 2011 als 2012 werd Wladimir Balentien uitgeroepen tot Homerun King in de Nippon Professional Baseball, de Japanse profcompetitie. In beide seizoenen kwam hij tot 31 homeruns. Hij deed dat in respectievelijk 140 en 106 wedstrijden.

Dit seizoen rammelde Balentien in slechts 26 wedstrijden de bal al elfmaal over de omheining. Daarmee is hij hard op weg om zijn eigen homerunrecord te verpulveren. In zijn 26 wedstrijden voor Yakult Swallows kwam Balentien bovendien tot 29 honkslagen (.309), waaronder zes tweehonkslagen. Hij scoorde 21 punten en sloeg 29 runs binnen.

Gewaarschuwd

Op 29 april sloeg Balentien zelfs drie homeruns in de wedstrijd tegen Yokohama Bay Stars. Twee daarvan verdwenen ook letterlijk uit het stadion. Na zijn eerste twee homeruns werden voorbijgangers buiten het stadion door veiligheidsbeambten gewaarschuwd op het moment dat de Curaçaose honkballer in de achtste inning opnieuw het slagperk betrad. Niet helemaal onterecht, want opnieuw belandde de bal buiten het stadion.

Het was de vierde keer in zijn carrière dat Balentien drie homeruns sloeg in één wedstrijd in de NPB. Ook op 13 mei 2011 en op 1 mei 2012 deed hij dat in de wedstrijd tegen Yokohama. Alleen Ralph Bryant (achtmaal) en Sadaharu Oh (vijf keer) sloegen in de historie van de KBO vaker minimaal drie homeruns in één wedstrijd.

Debuut

De teller voor Andruw Jones staat vooralsnog op vijf homeruns. De honkballer van Curaçao, die tijdens de World Baseball Classic zijn rentree maakte in het Nederlands team, maakte dit seizoen voor Rakuten Eagles zijn debuut in de Nippon Professional Baseball. Hij produceerde tot dusver 28 honkslagen in 35 wedstrijden (.246). De aangewezen slagman produceerde onder meer vier tweehonkslagen. Dat leverde hem achttien runs en zestien binnengeslagen punten op.

Rakuten Eagles staat na negentien zeges in 36 wedstrijden op een derde positie in de Pacific League. Ondanks de homeruns van Balentien vergaat het Yakult Swallows in de Central League van de NPB een stuk minder goed. Het team staat neemt met zestien zeges in 39 wedstrijden de zesde en laatste plaats in.

Prolongatie

In de Zuid-Koreaanse profcompetitie jaagt Samsung Lions op prolongatie van zijn titel. Om dat te bereiken werd begin dit jaar onder meer de Nederlandse honkballer Rick van den Hurk aangetrokken. De rechtshandige pitcher startte het seizoen in de Korea Baseball Organization vooralsnog goed. Van den Hurk kwam in vijf wedstrijden tot 34 keer drie slag. Hij gooide in 32 innings slechts acht keer vier wijd en stond 29 honkslagen en elf verdiende punten toe. Daarmee staat hij na vijf duels op een verdiende puntengemiddelde van 3.09 met twee zeges en één nederlaag.

Daarmee heeft Samsung Lions nog niet de eerste plaats in handen. Na negentien zeges in 29 wedstrijden moet de ploeg van Van den Hurk alleen Nexen Heroes nog voor zich dulden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page