Jurrjens terug in de Major League

Na bijna tien maanden keert Jair Jurrjens terug in de Major League. Hij heeft zich vanavond bij de selectie van Baltimore Orioles gevoegd en maakt morgenmiddag in de wedstrijd tegen Tampa Bay Rays zijn debuut voor de club die hem begin deze winter overnam van Atlanta Braves. De afgelopen weken speelde Jurrjens voor het Triple A-team van de club uit Baltimore.

Jurrjens kreeg aan het einde van het vorige seizoen te horen dat er geen plek meer was voor hem in de hoofdmacht van Atlanta Braves. Hij begon hierna een zoektoch naar een nieuwe club. Die vond hij uiteindelijk in Baltimore Orioles. Hij moest bij zijn nieuwe werkgever wel genoegen nemen met een Minor League-contract.

Zo begon hij het seizoen in april voor het Triple A-team Norfolk Tides. In acht wedstrijden als startend pitcher kwam hij voor dit team tot een verdiende puntengemiddelde van 3.14 met vier zeges en één nederlaag. Jurrjens gooide in 51 2/3 inning 36 keer drie slag en vijftien keer vier wijd.

Clausule

Vanaf morgen krijg Jurrjens een nieuwe kans om zich te bewijzen in de Major League. Hij is morgen de startend pitcher in de wedstrijd tegen Tampa Bay Rays. Jurrjens maakt daarmee zijn officiële debuut voor Baltimore Orioles. Jurrjens kreeg de uitnodiging voor de hoofdmacht van manager Buck Showalter om te voorkomen dat hij komende maand gebruik kan maken van de clausule uit zijn contract om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe club. Om dat te voorkomen moet Baltimore Orioles de pitcher van Curaçao voor 15 juni hebben opgenomen op het 25 man roster. Bij Baltimore Orioles kwam een plek op het roster vrij na de blessure van startend pitcher Wei-Yin Chen.

De Curaçaose pitcher Jurrjens speelde op 31 juli vorig jaar zijn laatste wedstrijd in de Major League. Hij gooide toen één inning voor Atlanta Braves in de wedstrijd tegen Miami Marlins. In zijn drie eerdere starts had hij zeventien verdiende punten tegen gekregen. Uiteindelijk werd de rechtshandige pitcher teruggezet naar het Triple A-team van Atlanta Braves en kreeg hij na afloop van het seizoen uiteindelijk te horen dat hij op zoek kon gaan naar een nieuwe club.
Jurrjens speelde voor Detroit Tigers en Atlanta Braves zes seizoenen in de Major League. Hij kwam in 126 wedstrijden tot 53 zeges, 37 nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 3.62. In 2011 nam hij voor de National League deel aan de All Star Game.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page