Sams slaat er op los voor San Antonio Missions

Bij Seattle Mariners zullen er ongetwijfeld enkele mensen momenteel achter hun oren krabben. In april zette de Amerikaanse proforganisatie zijn buitenvelder Kalian Sams na zes seizoenen aan de kant. Nog geen maand later slaat de Nederlandse international als speler uit de organisatie van San Diego Padres er volledig op los in de Double A Texas League.

Na een dramatische ommekeer in zijn carrière, waarbij een onschuldige blessure bijna een einde aan zijn profavontuur leek te hebben gemaakt, heeft de 26-jarige Kalian Sams zijn missie gevonden in San Antonio, één van de grootste steden in de Verenigde Staten. Pas vorige week meldde hij zich in Texas bij de lokale profclub Missions. Negen wedstrijden later leidt hij het homerunklassement voor zijn nieuwe ploeg. In nog maar negen wedstrijden heeft Sams de bal al zes keer het stadion uitgejaagd. De één nog verder dan de ander.

Gisteravond verdween nummer zes over de omheining in de vierde wedstrijd uit de serie tegen Corpus Christi Hooks. Goed voor drie punten en daarmee de 6-2 zege voor zijn ploeg. Daarmee heeft Sams het seizoensrecord voor San Antonio Missions van zes homeruns  geëvenaard. Die stond tot dat moment op naam van aangewezen slagman Tommy Medica (21 wedstrijden). De club uit Texas heeft daarmee inmiddels het gat in de Double A Texas League met koploper Corpus Christi Hooks verkleind tot twee wedstrijden.

Indrukwekkend

De cijfers van buitenvelder Sams voor zijn nieuwe werkgever San Diego Padres zijn indrukwekkend. In nog maar 28 slagbeurten sloeg hij al tien honkslagen (.357). Negen daarvan waren goed voor extra honken. Gisteravond sloeg hij bovendien zijn derde tweehonkslag. Met zijn zes homeruns en drie tweepitters bracht Sams al vijftien punten over de thuisplaat. En dat allemaal in slechts negen wedstrijden. Wat al even opmerkelijk is, is dat Sams nog maar twee keer met drie slag aan de kant werd gezet. Sams kreeg al zeven keer vier wijd en scoorde acht punten.

Ander goed nieuws komt uit North Carolina, waar tweede honkman Nick Urbanus dinsdag zijn seizoen begon voor het Class A-team Hickory Crawdads. In zijn eerste drie wedstrijden van dit seizoen in de South Atlantic League produceerde Urbanus al vier honkslagen (.364). Drie daarvan gisteren in de uitwedstrijd tegen Delmarva Shorebirds. Hij scoorde daarmee gisteren twee punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page