Ook rentree voor Profar in Majors

Na de Curaçaose pitcher Jair Jurrjens maakt ook Jurickson Profar zijn rentree in de Major League. De twintigjarige honkballer is vandaag in Arlington gearriveerd, waar hij tweede honkman Ian Kinsler vervangt in de hoofdmacht van Texas Rangers. Profar is voor het Triple A-team van deze proforganisatie de laatste periode op dreef.

Pitcher Jair Jurrjens maakte gisteren voor Baltimore Orioles na tien maanden zijn rentree in de Major League. Het was voor hem zijn debuut voor Baltimore Orioles. In de wedstrijd tegen Tampa Bay Rays kwam Jurrjens in vijf innings tot vijf strikeouts en één keer vier wijd. Hij kreeg zes honkslagen en vier verdiende punten tegen. Het leverde hem een no decision op. Na Jurrjens kan vandaag of morgen Profar de tweede speler van Curaçao worden die deze maand zijn rentree maakt in de Major League.

Bij Texas Rangers heeft tweede honkman Ian Kinsler momenteel te kampen met een ribblessure na een ongelukkige buiksliding. Om die reden reisde Profar vandaag af naar Arlington. Daar kreeg hij later op de avond de bevestiging dat hij als vervanger voor Ian Kinsler aan de selectie is toegevoegd. De talentvolle honkballer van Curaçao zit vanavond al voor Texas Rangers in de dug-out tijdens de wedstrijd tegen Detroit Tigers. Die kans had voor Profar op geen beter moment kunnen komen. De laatste dagen heeft de korte stop zijn ritme bij Round Rock Express weer teruggevonden.

Persoonlijk record

Profar sloeg in zijn eerste 27 wedstrijden voor het Triple A-team Round Rock Express  23 honkslagen. In zijn laatste tien wedstrijden voegde hij hier zeventien hits aan toe. Tegenover de .223 uit het eerste deel van de competitie staat een slaggemiddelde van .415 in zijn laatste tien wedstrijden. In die tien duels sloeg hij driemaal drie honkslagen in één wedstrijd en heeft hij nu een hitting-streak van acht wedstrijden.

Gisteravond sloeg Profar in de wedstrijd tegen Colorado Springs Sky Sox voor de derde keer deze maand drie honkslagen in één wedstrijd. Eerder deed hij dat op 8 en op 17 mei. Twee rake klappen verdwenen gisteravond zelfs over de omheining van het buitenveld. Dat was samen goed voor drie binnengeslagen punten. Het was bovendien goed voor een persoonlijk record. Nog niet eerder in zijn vierjarige profcarrière sloeg de twintigjarige honkballer van Curaçao twee homeruns in één wedstrijd.

Debuut

Saillant detail, Profar speelde dit seizoen zijn eerste 35 wedstrijden als korte stop. Afgelopen vrijdag en zaterdag speelde hij op de positie van tweede honkman. Dezelfde positie die nu vacant is gekomen bij de hoofdmacht van Texas Rangers. In die twee wedstrijden kwam Profar tot zes honkslagen, waaronder één tweehonkslag en twee homeruns. Samen goed voor vijf binnengeslagen en vier gescoorde punten.

Profar maakte dit seizoen zijn debuut voor het Triple A-team van Texas Rangers. Afgelopen seizoen kwam de Nederlandse international uit voor het Double A-team van deze Amerikaanse proforganisatie. Aan het einde van het seizoen ontving hij toen een uitnodiging voor de hoofdmacht. Daardoor speelde hij in september vorig jaar negen wedstrijden voor Texas Rangers in de Major League. Hij kwam daarin tot drie hits, waaronder een homerun in zijn eerste slagbeurt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page