Hoofdklasserecord voor Mr.Cocker HCAW

Mr.Cocker HCAW heeft zaterdag een nieuw record in de hoofdklasse neergezet. De Bussumse ploeg speelde tegen L&D Amsterdam zijn 1630e wedstrijd in de Nederlandse hoofdklasse. Daarmee werd het oude record van Sparta/Feyenoord verbroken.

HCAW werd opgericht in 1957 en bereikte na promotiewedstrijden tegen Storks in 1966 voor de eerste keer de hoofdklasse. Sindsdien speelt de Bussumse club, met uitzondering van het seizoen 1983, op het hoogste niveau. HCAW werd kampioen in de hoofdklasse in 1996 en 1998 en plaatste zich tussen 1991 en 2005 tienmaal voor de Holland Series. In 2000 werd bovendien de Europese Cup Winners Cup gewonnen.

Dit seizoen moet Mr.Cocker HCAW, dat onder leiding staat van hoofdcoach Ivan Rodriguez, voorlopig nog genoegen nemen met de zevende plaats. HCAW staat vier punten voor op hekkensluiter AdoLakers, maar heeft ook al twaalf punten achterstand op nummer vier UVV. Niettemin kon zaterdag wel een succesje worden geboekt. De wedstrijd die in de Bussumse Vallei werd gespeeld tegen L&D Amsterdam, was de 1630e in de historie van de hoofdklasse.

Daarmee werd eerst vrijdagavond al het oude record van Sparta/Feyenoord geëvenaard, waarna een dag later het record ook werd verbroken. De Rotterdamse recordhouder ging afgelopen seizoen failliet, waardoor de teller voor de club uit Rotterdam Zuid bleef steken op 1629.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page