Duursma slaat Pioniers naar zege

Regen blijft de hoofdklasse domineren. Voor de vijfde keer in zes dagen tijd moest een wedstrijd worden afgelast. In Den Haag kon wel worden gespeeld. In een tot zeven innings verkorte wedstrijd won Vaessen Pioniers dankzij catcher Mark Duursma met 5-6 van AdoLakers.

Voor de vijfde keer moest het treffen in Rotterdam tussen koplopers Corendon Kinheim en DOOR Neptunus worden afgelast. Eerder gebeurde dat ook op donderdag, vrijdag, zaterdag en maandag. Ook de wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks kon vanavond niet doorgaan, doordat het veld in Utrecht onbespeelbaar was.

AdoLakers en Vaessen Pioniers konden vanavond wel van start gaan. In Den Haag won de Hoofddorpse ploeg van hoofdcoach Robert Klaver zijn derde wedstrijd op rij, een evenaring van het seizoensrecord van Pioniers, dat tussen 18 en 21 april werd neergezet in de drieluik tegen Mr.Cocker HCAW.

Verrassend

Al in de eerste slagbeurt sloeg Mark Duursma met een honkslag zijn ploeggenoot Danny Rombley over de thuisplaat. Hij moest echter in de zesde inning opnieuw aan de bak om opnieuw zijn team de juiste weg te leiden. In de tussentijd had AdoLakers verrassend de leiding in de wedstrijd genomen. Via onder meer drie hits van Nurison Leonora en Edison Bito scoorde de Haagse ploeg viermaal in de eerste vier innings om de achterstand om te draaien in een 4-3 voorsprong.

Die hield stand totdat Duursma in de zesde inning opnieuw uithaalde. Met volle honken sloeg hij een bal in het linksveld om Philip Ortez (honkslag) en Danny Rombley (tweehonkslag) over de thuisplaat te slaan. Niet veel later kon hij zelf scoren op een hit van Mark-Jan Moorman. Vaessen Pioniers nam daarmee net op tijd een 4-6 voorsprong.

Gestolen thuisplaat

Een inning nadat AdoLakers via een gestolen thuisplaat van Leonora de achterstand had verkleind tot 5-6, moest de wedstrijd in verband met de curfew-regel worden beëindigd. De Hoofddorpse ploeg ontsnapte daarmee in Den Haag aan een gevoelige nederlaag. De slagploeg van Pioniers kwam dit duel tot dertien honkslagen, maar de Hoofddorpse ploeg ging ook viermaal in de fout. AdoLakers kwam tot acht hits en twee veldfouten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page