AdoLakers stunt tegen landskampioen

Vanavond kwam een einde aan zowel de langstlopende serie nederlagen als de langstlopende serie overwinningen van dit hoofdklasseseizoen. De Haagse hekkensluiter AdoLakers zorgde voor een enorme stunt door de Haarlemse landskampioen Corendon Kinheim te verslaan. Ondertussen boekten Vaessen Pioniers en Mr.Cocker HCAW belangrijke zeges op hun directe concurrenten.

AdoLakers verloor dit seizoen al zestien wedstrijden op rij. De langste serie dit jaar in de hoofdklasse. Daarmee bezet de Haagse ploeg momenteel de laatste plaats in de hoofdklasse. Corendon Kinheim startte een stuk beter en verloor tot dusver nog maar één wedstrijd. Dat leverde ondertussen elf overwinningen op rij op, een evenaring van het seizoensrecord van DOOR Neptunus. Aan de series van AdoLakers en Corendon Kinheim kwam vanavond in het Haarlemse Pim Mulierstadion abrupt een einde.

Corendon Kinheim speelt door de afgelastingen van de afgelopen dagen zeven wedstrijden in tien dagen, waarna de selectie afreist naar Barcelona voor deelname aan het Europa Cup-toernooi. In de aanloop naar het Europese clubtoernooi leed de titelverdediger vanavond een gevoelige nederlaag. Met pitcher Leon Boyd (5-3-5-0) op de heuvel leek er aanvankelijk nog geen vuiltje aan de lucht. Een snelle 0-2 achterstand werd in de gelijkmakende vierde slagbeurt weggepoetst met een tweepuntenhomerun van Bryan Engelhardt. Een inning later bracht Dirk van ’t Klooster (tweehonkslag) zijn ploeg op voorsprong. Op het pitchen van closer Pim Walsma ging het in de achtste inning echter mis. Een honkslag van Nurison Leonora (dit duel drie hits) en een veldfout van catcher Ramiro Balentina brachten twee spelers in scoringspositie. Daarvan profiteerde AdoLakers optimaal. Met een hit sloeg Rodney Michel (eveneens drie hits) zijn ploeg langszij. Via een doorgeschoten bal en een wilde worp kon hij hierna zelf de 3-5 eindstand op het scorebord brengen.

Veel schade

Veel schade door de nederlaag loopt Corendon Kinheim niet op. Dat de Haarlemse ploeg aan het einde van de rit, samen met DOOR Neptunus en L&D Amsterdam, de Play-Offs haalt, daar lijkt geen twijfel over mogelijk. Achter deze top 3 gaat de strijd om de vierde plaats vooral tussen UVV en Vaessen Pioniers. De Hoofddorpers sloegen vanavond hun eerste slag. Vaessen Pioniers begon de drieluik tegen UVV met vier punten achterstand in het klassement op de honkballers uit Utrecht. Daar bracht de formatie van hoofdcoach Robert Klaver in eigen huis direct verandering in. Met overtuiging werd UVV, dat het duel begon met pitcher Jurjen van Zijl, in zeven innings aan de kant gezet.

Op Sportpark Toolenburg liepen Mark Duursma (geraakt werper) en Mark-Jan Moorman (honkslag) in de tweede inning de eerste punten binnen op een driehonkslag van Kevin Dirksen. Hij kon hierna zelf scoren op een hit van Zerzinho Croes. Pioniers keek hierna niet meer achterom en liep via onder meer drie runs van Philip Ortez snel uit naar de 10-0 zege. Pitcher Josh Rickards (11-1-5-0) gooide de volledige zeven innings met elf keer drie slag.

Solohomerun

In Amsterdam verdedigde L&D Amsterdam zijn eerste plaats in het klassement. In de eerste inning van de wedstrijd kreeg pitcher Rob Cordemans nog wel een solohomerun tegen van Gianison Boekhoudt, de eerste homerun tegen voor Cordemans sinds 26 april 2012. Maar hierna gooide hij de deur in het slot. Via punten van Kenny Berkenbosch en Michael Duursma nam L&D Amsterdam in de tweede en derde inning de leiding over. In de zevende inning verzegelde Percy Isenia de winst. Nadat Roeland Henrique (honkslag) op een hit van Michael Duursma voor de 3-1 had gezorgd, sloeg de eerste honkman de bal voor de winst over de omheining: 5-1. Een tegenpunt van Rafael Jozefa in de achtste inning kon daar niets meer aan veranderen. Verliezend pitcher werd Orlando Yntema (1-2-6-0 in 6 1/3 inning).

Mr.Cocker HCAW zette vanavond de eerste stap richting de zesde plaats. Sander Helmendach gooide voor de Bussumse ploeg zeven sterke innings met zeven strikeouts en één keer vier wijd. Hij stond alleen honkslagen toe aan Berry van Donselaar (vierde en zevende inning). Pas in de vierde inning sloeg Sergino Martis de eerste honkslag van de wedstrijd. Het duurde echter tot de zevende inning voordat ook het eerste punt op het scorebord kwam.
Via punten van Jesus Latte en Jasper Keijzer kwam HCAW in de zevende inning op voorsprong. In de achtste inning kreeg de Bussumse ploeg het nog wel benauwd. Mampaey The Hawks werkte de achterstand weg tot 2-2, maar in de laatste inning ontsnapte HCAW alsnog: 2-4.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – UVV: 10-0 (7 innings)
Corendon Kinheim – AdoLakers: 3-5
L&D Amsterdam – DOOR Neptunus: 5-2
Mampaey The Hawks – Mr.Cocker HCAW: 2-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page