Australische profhonkballer voor Neptunus

Het Rotterdamse DOOR Neptunus heeft zich versterkt met de 27-jarige Australische international Brendan Wise. De rechtshandige pitcher kwam afgelopen seizoen uit voor het Triple A-team van Minnesota Twins en nam met Australië eerder dit jaar deel aan de World Baseball Classic. Wise wordt donderdag in Rotterdam verwacht.

De rechtshandige pitcher Brendan Wise werd in 2005 gedraft door Detroit Tigers. Hij debuteerde in dat jaar als startend pitcher voor het Rookie League-team van deze proforganisatie. In de daaropvolgende seizoenen werkte Wise zich als reliever op naar het Triple A-team Toledo Mud Hens, waarvoor hij in 2010 debuteerde.

Na afloop van het seizoen 2011 werd Wise free agent en tekende hij een nieuw contract bij Minnesota Twins. Voor deze club kwam hij in 2012 uit voor het Triple A-team Rochester Red Wings. Hij noteerde in 29 wedstrijden 34 strikeouts en 25 keer vier wijd in 52 2/3 innings. De Australische honkballer kwam dat seizoen tot een verdiende puntengemiddelde van 5.64.
In totaal speelde hij 275 profwedstrijden in acht seizoenen. Daarvan won hij er 28 en verloor er 26. Wise sloot zijn profcarrière af met een verdiende puntengemiddelde van 3.56. Zowel in 2011 als 2012 speelde hij zeven wedstrijden met de hoofdmacht tijdens Spring Training van Major League Baseball.

Nationale team

Sinds 2006 maakt Wise deel uit van het nationale team van Australië. In 2006 speelde hij zijn eerste grote toernooi, toen hij met Australië deelnam aan de Intercontinental Cup in Taiwan. Later kwam hij onder meer ook uit tijdens het wereldkampioenschap van 2007 en 2011 en het Olympisch kwalificatietoernooi van 2008. Tijdens beide WK’s stond Wise in de line-up voor de wedstrijden tegen Nederland. In maart van dit jaar nam Wise met Australië voor de tweede maal deel aan de World Baseball Classic. Hij gooide 1 1/3 inning in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Chinese Taipei.

Met Perth Heat won hij bovendien tweemaal het kampioenschap in de Australian Baseball League. Afgelopen winter keerde hij voor de derde maal terug bij deze ploeg. Wise  arriveert donderdag op luchthaven Schiphol, waarna hij deze week in de serie tegen Mampaey The Hawks zijn debuut kan maken in de Nederlandse hoofdklasse.  Bij het Rotterdamse Neptunus wordt Wise dit seizoen ingezet als reliever.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page