DOOR Neptunus terug aan de leiding

DOOR Neptunus heeft vanavond onder leiding van de achttienjarige pitcher Misja Harcksen een belangrijke overwinning behaald. In Rotterdam won de thuisploeg de inhaalwedstrijd tegen koploper Corendon Kinheim met 8-5. Met de zeventiende zege van dit seizoen zijn de Rotterdammers weer terug aan de leiding in de hoofdklasse.

Tridents-pitcher Misja Harcksen maakte zondag als reliever zijn debuut in de hoofdklasse. Twee dagen later mocht hij voor het eerst als startend pitcher aan een wedstrijd in de hoofdklasse beginnen. Dat ging zo goed, dat Harcksen zeven innings stand hield en alleen een punt hoefde toe te staan toen Ramiro Balentina in de zesde inning kon schoren op een tweehonkslag van Quintin de Cuba.

DOOR Neptunus antwoordde vervolgens met vier punten in de zesde en twee in de zevende inning om daarmee op een 7-1 voorsprong te komen. Pas nadat Harcksen (2-0-8-0) in de achtste inning op de heuvel was afgelost door Diornick Sanchez, kon Corendon Kinheim iets doen aan de achterstand. Sanchez zag na drie vrije lopen de honken volstromen en werd opgevolgd door Jorian van Acker. Die zag zijn vierde pitch vervolgens over de omheining in het rechtsveld verdwijnen.

Eerste zege

Dennis de Quint (UVV) slaat raak voor een honkslag.

Dennis de Quint (UVV) slaat raak voor een honkslag.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De grandslam-homerun van De Cuba verkleinde de achterstand van de Haarlemmers tot 7-5, maar kon de wedstrijd niet kantelen. In de achtste inning bracht Dwayne Kemp, vanavond goed voor drie hits, de 8-5 eindstand op het scorebord. Het leverde Harcksen de eerste zege in de hoofdklasse en DOOR Neptunus de eerste plaats in het klassement op.

In Utrecht scoorde UVV tweemaal in de zevende inning van de inhaalwedstrijd tegen Mampaey The Hawks om een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 zege. Norbert Jongerius (tweehonkslag) en Dennis de Quint (honkslag) konden in deze slagbeurt scoren na respectievelijk een wilde worp en een opofferingsslag van Stijn van der Meer. Hij sloeg daarmee zijn tweede punt van de avond over de thuisplaat. Beste slagman werd linksvelder Daan Cornelissen met drie hits in vier slagbeurten. Met de zege liep UVV verder in op Vaessen Pioniers. Het verschil met de nummer vier is nu nog twee punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page