Bijzondere reeks voor De Caster

De Nederlandse international Yurendell de Caster is op dreef voor zijn Mexicaanse Triple A profclub Acereros del Norte. De derde honkman van Curaçao sloeg gisteravond in de wedstrijd tegen Piratas de Campeche vier hits om daarmee zijn slaggemiddelde op te vijzelen tot .438.

Begin mei keerde Yurendell de Caster terug in de Mexicaanse Triple A-competitie, nadat hij zijn Amerikaanse club Winnipeg Goldeyes om ontbinding van zijn contract had gevraagd. De binnenvelder, die in maart met Nederland deelnam aan de World Baseball Classic, is nu aanvallend van grote waarde geworden voor zijn nieuwe Mexicaanse club.

Inmiddels heeft De Caster er vijftien wedstrijden op zitten. Alleen op 16 mei kwam hij in zijn vijfde wedstrijd niet tot een honkslag. In elke van zijn laatste tien wedstrijden sloeg De Caster minimaal één honkslag. Veertien daarvan sloeg hij in zijn laatste vijf wedstrijden. Bovendien sloeg hij daarin vier keer een homerun, één per wedstrijd.

Niet voldoende

Inmiddels staat De Caster daarmee voor Acereros del Norte op het uitzonderlijke hoge slaggemiddelde van .438 met 28 honkslagen in vijftien wedstrijden. Hij sloeg dertien punten binnen en scoorde negen runs.

De goede reeks van de Nederlandse international is vooralsnog niet voldoende voor een goede klassering van zijn ploeg Acereros del Norte. Ondanks zijn vier honkslagen, waaronder, een homerun en drie binnengeslagen punten ging zijn ploeg gisteren alsnog met 5-6 onderuit tegen Piratas de Campeche en moet de ploeg van De Caster vooralsnog genoegen nemen met een zesde plaats. Overigens heeft het team slechts twee wedstrijden meer verloren dan koploper Broncos de Reynosa.

Kalian Sams

Ook Kalian Sams liet gisteren zijn knuppel weer spreken voor San Antonio Missions, het Double A-team van San Diego Padres. In de wedstrijd tegen Arkansas Travelers veegde hij na drie hits in de eerste slagbeurt al direct de honken leeg met een grandslam-homerun. Travelers-pitcher Manny Correa herstelde zich en kreeg in de zes daaropvolgende innings nog maar vier honkslagen tegen en stond geen enkel punt meer toe. Zo kon het gebeuren dat San Antonio Missions de wedstrijd met 8-4 verloor en Correa alsnog de winst op zijn naam kreeg.

Het was de achtste homerun voor Kalian Sams dit seizoen en zijn eerste honkslag sinds zondag 19 mei, de week waarin de Nederlander werd uitgeroepen tot Offensive Player of the Week in de Texas League. Sams staat voor zijn Double A-team momenteel op een slaggemiddelde van .283.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page