Kinheim onderuit tegen Pioniers

Corendon Kinheim start dinsdag in het Spaanse Barcelona het Europa Cup-toernooi tegen Telemarket Rimini uit Italië. Vooralsnog kent de Nederlandse landskampioen een moeizame generale voor het Europese clubtoernooi. Na de nederlaag tegen DOOR Neptunus op dinsdag gingen de Haarlemse honkballers vanavond ook onderuit tegen Vaessen Pioniers.

In de wedstrijd tussen Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim gebeurde heel veel, maar bleef het niettemin lang 0-0. De Haarlemse bezoekers kregen al in de eerste inning na een hit van Dirk van ’t Klooster en een tweehonkslag van Ramiro Balentina twee lopers in scoringspositie. Drie innings later was Quintin de Cuba zelfs dichtbij het eerste punt. Hij sneuvelde echter op de thuisplaat. Ook Pioniers kreeg kansen genoeg. De Hoofddorpse ploeg kreeg lopers op het tweede en derde honk in zowel de derde als vierde inning, maar wist in beide situaties niet te scoren.

Uiteindelijk sloeg Pioniers in de zevende inning toe. Nadat Jean-Paul Gulinck het pitchen over had genomen van David Bergman (7-1-5-1), ging de Haarlemse ploeg driemaal op rij in de fout, waardoor Chris Williams de score kon openen. Hierna sloeg Dè Flanegin met een honkslag nog eens twee punten binnen,. Een gestolen thuisplaat van Vince Rooi zorgde ook voor de 4-0. Dat bleef uiteindelijk de stand na de negende inning. Winnend werper werd Josh Rickards (3-3-7-1 in 7 1/3 inning).

Profiteren

UVV bleef vanavond in het spoor van Vaessen Pioniers. De formatie van hoofdcoach Ferenc Jongejan won in eigen huis met 4-1 van Mr.Cocker HCAW. UVV sloeg op het pitchen van Sander Helmendach en Tony Kreisel met zeven honkslagen drie hits minder dan zijn tegenstander, maar wist wel beter van zijn kansen te profiteren.

Jordan Illis (UVV) sneuvelt op de thuisplaat.

Jordan Illis (UVV) sneuvelt op de thuisplaat.
Foto: © Alfred Cop

In de derde inning profiteerde Dennis Ribbens van twee Bussumse veldfouten om de score te openen. Nadat Kevin Nieveld voor de gelijkmaker had gezorgd, besliste UVV in de tweede helft van de vierde inning de wedstrijd. Ferd van Stekelenburg (tweehonkslag) en Giovanni Samboe (vier wijd) scoorden het derde en vierde punt na respectievelijk vier wijd met volle honken en een wilde worp. In de zevende inning bracht Norbert Jongerius na zijn tweehonkslag de eindstand op 4-1. Pitcher Jurjen van Zijl stond voor UVV zeven honkslagen in zes innings toe en kreeg uiteindelijk de winst op zijn naam.

Hoofdklassedebuut

Door de nederlaag van Corendon Kinheim gaat DOOR Neptunus na vanavond alleen aan de leiding. De Rotterdamse ploeg werkte zich moeiteloos langs promovendus Mampaey The Hawks. Startend pitcher Diegomar Markwell (9-0-3-1) domineerde vijf innings lang en zorgde ervoor dat reliever Floris Timmer in de zesde inning zijn hoofdklassedebuut kon maken. Op dat moment hadden de Rotterdamse honkballers een 0-9 voorsprong genomen, onder meer na acht snelle punten in de eerste drie innings.

Neptunus profiteerde van een veldfout, drie vrije lopen en een wilde worp om zonder honkslag in de eerste slagbeurt twee punten  te scoren. via hits van Gianison Boekhoudt en Raily Legito werd dat een inning later 0-4. Met een tweehonkslag in de derde en een solohomerun in de vijfde inning sloeg Shaldimar Daantji hierna nog eens drie punten over de thuisplaat. Na acht innings en een 0-11 voorsprong voor Neptunus kon het duel vroegtijdig worden beëindigd.
Na Wendley Wawoe, Stephen Henson, Ruar Verkerk, Jules Peters, Jose Moreno, Diornick Sanchez en Misja Harcksen is Timmer al de achtste Tridents-speler, die dit seizoen zijn debuut maakt in de hoofdklasse voor de hoofdmacht van Neptunus.

Tweede plaats

Achter DOOR Neptunus bezet momenteel L&D Amsterdam in punten de tweede plaats. De Amsterdammers versloegen vanavond AdoLakers. Al in de eerste inning sloeg Bas de Jong met een tweehonkslag Percy Isenia en Roeland Henrique Jr. over de thuisplaat. Hierna liepen de Amsterdammers snel uit via een 7-0 voorsprong na vier innings naar een 9-0 zege. L&D Amsterdam had daarvoor tien hits nodig. Michael Duursma (2 uit 5), Roeland Henrique Jr. en Percy Isenia sloegen dit duel eveneens een tweepitter.

Startend pitcher Ben Grover stond in 5 1/3 inning slechts drie honkslagen toe. Het waren de enige hits die AdoLakers die duel wist te slaan. In de laatste vier innings gooiden Nick Stuifbergen en Kyle Ward de wedstrijd uit.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page