Pioniers haalt pitcher Aucoin terug

Vaessen Pioniers heeft een overeenstemming bereikt met de Amerikaanse pitcher Eddie Aucoin. Hij keert daarmee na één seizoen afwezigheid voor de Hoofddorpse club terug in de hoofdklasse. Pioniers heeft de komst van Aucoin vandaag bevestigd. In 2011 leidde de Amerikaan de hoofdklasse in aantal overwinningen.

De 37-jarige Aucoin speelde tussen 2003 en 2005 drie seizoenen als honkballer in verschillende onafhankelijke Amerikaanse proforganisaties. In 2006 tekende hij een profcontract bij Toronto Blue Jays, maar raakte tijdens Spring Training geblesseerd aan zijn knie. Hierdoor werd zijn contract ontbonden voordat Aucoin met het Double A-team aan de competitie kon beginnen.

Aucoin vertrok hierna naar Europa, nadat hij in 2002 al in de Zweedse competitie had gespeeld. Uiteindelijk speelde Aucoin vier seizoenen in de Duitse Bundesliga voor Haar Disciples, Mannheim Tornados en Regensburg Legionäre voordat hij in 2010 voor Pioniers zijn debuut maakte in de Nederlandse hoofdklasse.

Holland Series

Bij Pioniers werd Aucoin een belangrijke kracht. In 2010 kwam hij in veertien wedstrijden als startend pitcher tot 67 keer drie slag en een verdiende puntengemiddelde van 1.72. Een jaar later kwam hij in evenveel wedstrijden tot 84 strikeouts en een verdiende puntengemiddelde van 1.98. Hij won in dat jaar elf wedstrijden en verloor er slechts één.  Met de Hoofddorpse club bereikte hij in 2011 de Holland Series.

Na afloop van het seizoen 2011 besloot Aucoin een punt achter zijn loopbaan in Europa en keerde de startend pitcher terug naar de Verenigde Staten. Pioniers heeft nu Aucoin bereid gevonden om voor nog een seizoen terug te komen in de hoofdklasse. De Hoofddorpse ploeg van hoofdcoach Robert Klaver kan de versterking goed gebruiken in de strijd om de vierde en wellicht derde plaats tijdens de reguliere competitie. Aucoin wordt woensdag in Hoofddorp verwacht.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page