Amsterdam en Kinheim met zeges Europa in

L&D Amsterdam en Corendon Kinheim hebben zaterdag hun laatste competitiewedstrijd gewonnen voor de start van de Europa Cup-toernooien de komende week. De twee Nederlandse vertegenwoordigers moeten vooralsnog echter de eerste plaats in de hoofdklasse laten aan DOOR Neptunus.

L&D Amsterdam vertrekt richting Duitsland voor het Europese clubtoernooi met drie zeges op zak tegen hekkensluiter AdoLakers.Na de 9-0 zege op donderdag haalden de Amsterdammers op vrijdagavond (15-0) en zaterdag (4-16) nog eens flink uit. Bas de Jong was beide dagen de grote man aan slag. Vrijdag sloeg hij een honkslag, tweehonkslag en driehonkslag en zorgde daarmee voor zes van de vijftien Amsterdamse punten. Mede door zijn driepitter scoorde L&D Amsterdam al viermaal in de derde inning. Bij een 8-0 voorsprong kreeg de thuisploeg in de zesde inning twaalf spelers in het slagperk en passeerden er zeven daarvan de thuisplaat om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beëindigen. Pitcher Kevin Heijstek stond in zes innings alleen een stootslag-honkslag toe aan Nurison Leonara in de vierde inning. Op het pitchen van closer Daan Hendrix noteerde de Haagse ploeg in de zevende en laatste inning de tweede honkslag.

Zaterdag sloeg Bas de Jong zelfs vier hits, waaronder één driehonkslag. Nu goed voor drie binnengeslagen en twee gescoorde punten. L&D Amsterdam kwam dit duel in totaal tot zestien honkslagen. Roeland Henrique Jr. en Björn Hato produceerden elk drie hits. Opnieuw had de Amsterdamse ploeg een productieve slagbeurt. Bij een 4-8 voorsprong scoorde de ploeg achtmaal in de negende inning. In deze slagbeurt kreeg de ploeg elf spelers in het slagperk, samen goed voor zes van de zeventien Amsterdamse hits. Door zeven Haagse veldfouten gingen uiteindelijk zeven van de zestien punten als verdiend de boeken in.

Moeizamere aanloop

Corendon Kinheim kende een moeizamere aanloop naar de Europa Cup. De Haarlemse ploeg verloor driemaal op rij van DOOR Neptunus (één keer) en Vaessen Pioniers (twee keer). Pioniers deed daarmee goede zaken met het oog op de vierde plaats in de competitie. De Hoofddorpse ploeg was eerst donderdag al met 4-0 te sterk voor Kinheim en deed dat op vrijdagavond in het Pim Mulierstadion nog een keer over. Pitchers Mika de Lincel, Dennis Buring en Swen Huijer stonden slechts drie honkslagen toe en hielden zo de Haarlemse landskampioen op slechts één punt, in de eerste inning gescoord door Ramiro Balentina. Bij een 1-1 gelijke stand kantelde Pioniers met zes runs de wedstrijd in de vierde inning. De ploeg sloeg in deze slagbeurt vijf hits. Danny Rombley sloeg met een tweehonkslag twee spelers binnen.

Jeffrey Arends (Corendon Kinheim) bereikt veilig het tweede honk. Chris Williams (Vaessen Pioniers) is net te laat.

Jeffrey Arends (Corendon Kinheim) bereikt veilig het tweede honk. Chris Williams (Vaessen Pioniers) is net te laat.
Foto: © Reni-foto.nl

De wedstrijd een dag later werd een kopie, maar nu met gunstige uitkomst voor Corendon Kinheim. Ditmaal opende Vaessen Pioniers de score in de eerste inning, maar kwam de Haarlemse ploeg via één punt op gelijke hoogte. Vervolgens scoorde Kinheim op zijn beurt zesmaal in de vierde inning. De ploeg van hoofdcoach Hans Lemmink sloeg in deze slagbeurt vijf honkslagen op rij en zes in totaal. Via runs in de vijfde en zevende inning werd het uiteindelijk 1-9. Beste slagman werd Ramiro Balentina. Hij sloeg vier van de twaalf Haarlemse honkslagen. Kinheim kwam dit duel tot vijf veldfouten. Pioniers maakte er zelfs zeven. Nick Veltkamp (4-2-5-3 in zeven innings) werd winnend werper.

Slachtoffer

Zo wonnen L&D Amsterdam en Corendon Kinheim allebei hun laatste wedstrijd voor hun vertrek naar respectievelijk Regensburg (Duitsland) en Barcelona (Spanje) voor deelname aan het Europa Cup-toernooi. Het beste team van de hoofdklasse van dit moment blijft echter achter. DOOR Neptunus heeft inmiddels alweer zes zeges op rij op zak. Na overwinningen tegen directe concurrenten L&D Amsterdam en Corendon Kinheim werd deze week Mampaey The Hawks het volgende slachtoffer. Tegen de promovendus kwam de eerste plaats in het klassement geen enkel moment in gevaar. De 0-11 zege op donderdag werd gevolgd door een 1-11 zege op zaterdag en 5-2 winst op zondag.

Neptunus scoorde zaterdag al viermaal in de tweede inning. Eerst veegde Raily Legito met een tweehonkslag de honken schoon voor de eerste drie runs, waarna hij zelf de voorsprong op 0-4 bracht. Het duurde hierna tot aan de zevende inning voordat Rudy van Heydoorn (tweehonkslag) het vijfde punt kon scoren. Via onder meer vijf hits en vijf runs in de negende inning bracht Neptunus alsnog een gr0ot verschil op het scorebord. Orlando Yntema (9-1-5-0) hield acht innings stand voor de winst.
Op het pitchen van Elton Koeiman (3-0-5-12-1), die zijn vijfde complete wedstrijd van dit seizoen gooide, slaagde Neptunus er zondag niet in om ver uit te lopen. Dwayne Kemp (honkslag) opende in de tweede inning de score, waarna hits van Gianison Boekhoudt, Benjamin Dille, opnieuw Kemp en Rafael Jozefa het verschil een inning later op vier punten brachten. Hierna moesten de Rotterdamse honkballers lang wachten op het vijfde punt. Ondertussen verkleinde Mampey The Hawks de achterstand via punten van Berend Ruben in de vierde en Steven Wharwood in de achtste inning. Na zijn derde honkslag van de wedstrijd scoorde Dwayne Kemp in de achtste en gelijkmakende slagbeurt zijn derde punt om de eindstand op 5-2 te bepalen. Winnend pitcher Tim Roodenburg stond in acht innings zes honkslagen toe.

Schade

Vreugde bij Mr.Cocker HCAW na de winst op zaterdag.

Vreugde bij Mr.Cocker HCAW na de winst op zaterdag.
Foto: © Alfred Cop

UVV liep schade op in de strijd om de vierde plaats. De Utrechtse ploeg moest zaterdag al vroeg zijn aas Chris Mezger van de heuvel halen na een blessure. Hij werd in de tweede inning vervangen voor Ian Delemarre. Via honkslagen van Kevin Nieveld, Jorin van Amstel en Juriën Overman liep Mr.Cocker in deze slagbeurt snel uit naar een 0-2 voorsprong. Dat werd zelfs 0-3 na een punt van Linoy Croes in de derde inning. Startend pitcher Ivan Granados (4-2-4-1) zorgde er zeven innings lang voor dat UVV niet verder kwam dan een punt van Joris van Ballegooy in de vierde inning. Uiteindelijk zegevierde HCAW met 1-4. Mr.Cocker HCAW nam hiermee opnieuw twee punten afstand van de onderste twee plaatsen.

Zondag stapte UVV wel als winnaar van het veld. Dennis Burgersdijk (8-0-4-2) legde in de eerste zeven innings de basis voor de 0-4 shut-out. Aanvallend kwam UVV slechts in twee innings tot honkslagen. Die kansen werden wel direct benut. Pas in de vijfde inning sloeg Brennan Nijhof de eerste honkslag van UVV. Met volle honken volgde Dennis de Quint met de tweede hit, waarmee hij twee ploeggenoten binnensloeg. Een inning later passeerden ook Ferd van Stekelenburg (vier wijd) en Mike Bazuin (honkslag) de thuisplaat. Dennis Ribbens sloeg met de vijfde en laatste honkslag voor UVV het vierde en laatste punt binnen.

Uitslagen achtste speelronde

Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 4-0
Corendon Kinheim – Vaessen Pioniers: 1-7
Vaessen Pioniers – Corendon Kinheim: 1-9

L&D Amsterdam – AdoLakers: 9-0
L&D Amsterdam – AdoLakers: 15-0 (7 innings)
AdoLakers – L&D Amsterdam: 4-16

Mampaey The Hawks – DOOR Neptunus: 0-11 (8 innings)
Mampaey The Hawks – DOOR Neptunus: 1-11
DOOR Neptunus – Mampaey The Hawks: 5-2

UVV – Mr.Cocker HCAW: 4-1
UVV – Mr.Cocker HCAW: 1-4
Mr.Cocker HCAW – UVV: 0-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page