Vier oud-internationals voor Curaçao

De nationale ploeg van Curaçao krijgt tijdens het World Port Tournament de beschikking over vier oud-internationals van het Nederlands honkbalteam. De meest opvallende naam daarvan is Dirk van ’t Klooster. Hij krijgt bij de Curaçaose selectie gezelschap van zijn Corendon Kinheim ploeggenoten Nick Veltkamp en Ramiro Balentina.

De honkballers van Curaçao keren zondag 30 juni voor de tweede maal op rij terug op het World Port Tournament. Twee jaar geleden zorgde de selectie van manager Johnny Balentina in Rotterdam voor een enorme stunt door het sterke Cuba te verslaan. Uiteindelijk moest Curaçao wel genoegen nemen met een vierde plaats op dat toernooi, net voor Duitsland. Aan het einde van deze maand probeert Curaçao dat resultaat te verbeteren.

Ook ditmaal reist Balentina als manager mee naar Rotterdam. De voormalig Nederlands international heeft voor het World Port Tournament een selectie samengesteld van spelers met ervaring als profhonkballer en enkele spelers uit de Nederlandse hoofdklasse. Zo voegt ook UVV-pitcher Duko Jansen zich weer bij de selectie van Curaçao. Voor hem wordt het zijn derde toernooi in dienst van Curaçao. Eerder kwam Jansen ook al uit voor het Nederlands honkbalteam. Dirk van ’t Klooster en Nick Veltkamp volgen nu zijn voorbeeld. Dit tweetal van Corendon Kinheim kwam eerder ook uit voor het Nederlands team, maar verdedigt tijdens het WPT de kleuren van Curaçao.

World Baseball Classic

De vierde oud-international is Dennis Neuman. Hij nam met het Nederlands honkbalteam onder meer deel aan de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap van 2009. Aan het begin van het seizoen 2012 werd hij door zijn Amerikaanse proforganisatie Boston Red Sox ontslagen. Inmiddels komt hij voor Sta. Rosa Indians uit in de lokale competitie van Curaçao. Andere oud-profhonkballers in de selectie van Curaçao zijn onder meer Ulrich Snijders, Quincy Ascencion en Michelangelo Trinidad.

Tijdens het WPT heeft Balentina bovendien de beschikking over catcher Ramiro Balentina, die in de hoofdklasse eveneens uitkomt voor landskampioen Corendon Kinheim. Balentina maakte ook al het Rotterdamse toernooi met Curaçao mee in 2011. Pitcher Ruderly Manuel kwam eerder voor Sparta/Feyenoord uit in de hoofdklasse. Ook binnenvelders Johnny Gregorius (broer van Mariekson Gregorius) en Andley Simmons (broer van Andrelton Simmons) reizen mee naar Rotterdam.

Selectie

Pitchers (9):
Sherwenne Antersijn (Royal Scorpions), Duko Jansen (UVV), Kevin Kelly (Southwestern Oklahoma State College), Ruderly Manuel (Royal Scorpions), Dienston Manuela (Niagara University), Mirangelo Muller (Curacao Yankees), Dennis Neumann (Sta. Rosa Indians), Alexander Rodriguez (Indian River State College) en Nick Veltkamp (Corendon Kinheim).

Catchers (3):
Ramiro Balentina (Corendon Kinheim), Randolph Kirindongo (Wildcats) en Ulrich Snijders (Royal Scorpions).

Binnenvelders (8):
Johnny Gregorius (Sta. Maria Pirates), Raywendly Van Gurp (Sta. Maria Pirates), Raydell Isabella (Sta. Maria Pirates), Edinho Meyer (Royal Scorpions), Shurendell Muijica (Groot Kwartier Stars), Andley Simmons (BBC Wildcats), Michaelangel Trinidad (Sta. Rosa Indians) en Rupert Ustacia (Royal Scorpions).

Buitenvelders (5):
Quincy Ascencion (Sta. Maria Pirates), Rojean Cleofa (Sta. Maria Pirates), Dirk van ’t Klooster (Corendon Kinheim), Quincy Martina (Sta. Rosa Indians) en Christopher Obispo (BBC Wildcats).

 

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page