Ook Corendon Kinheim onderuit in tie break

Iets meer dan twee uur nadat L&D Amsterdam in de verlening van zijn eerste Europa Cup-wedstrijd onderuit was gegaan tegen een Italiaans team, wachtte Corendon Kinheim eenzelfde lot. De Haarlemse ploeg kwam in de wedstrijd tegen Telemarketr Rimini niet verder dan één honkslag. Uiteindeijk velde Alexander Romero in de elfde inning het oordeel over de Nederlandse landskampioen. Hij sloeg het enige punt van de wedstrijd over de thuisplaat.

Elf innings lang kwam Corendon Kinheim vanmiddag in Barcelona niet tot scoren. Zelfs niet in de tie-break toen de Haarlemse ploeg zowel in de tiende als elfde inning lopers op het eerste en het tweede honk kreeg. Lange tijd was pitcher Yorman Bazardo de grote kwelgeest voor de Nederlandse honkballers. De Venezolaan speelde tussen 2005 en 2009 vier seizoenen in de Major League voor Florida Marlins, Detroit Tigers en Houston Astros en leek vandaag nog weinig van zijn kwaliteiten te hebben verloren.

Vanmiddag nam hij een no-hitter mee de zesde inning. Tot dat moment hadden alleen Remco Draijer (derde inning) en Quintin de Cuba (vijfde inning) met vier wijd de honken bereikt. In de zesde Haarlemse slagbeurt brak Draijer de no-hitter op met een honkslag naar het derde honk. Het bleef de enige honkslag voor Corendon Kinheim dit duel. Bazardo werd in de negende inning na elf strikeouts vervangen voor de Cubaanse pitcher Enorbel Marquez. De closer van de Italiaanse ploeg bleek al even onbespeelbaar.

Foutloos

De Italiaanse slagmannen van Rimini kwamen dit duel tot tien honkslagen, maar kwamen door goed veldwerk van Kinheim lange tijd niet tot scoren. Onder leiding van startend pitcher David Bergman bleef de Haarlemse ploeg acht innings foutloos. Zodoende bleven beide ploegen negen innings lang in balans: 0-0. Maar ook in de verlenging kwam Kinheim er vandaag niet aan te pas. Na drie slag voor Quintin de Cuba sloeg Mervin Gario de bal in de tiende inning in een dubbelspel. Een inning later sneuvelden Roy Seltenrijch, Remco Draijer en René Cremer op rij.

Alexander Romero slaat in de elfde inning het winnende punt binnen.

Alexander Romero slaat in de elfde inning het winnende punt binnen.
Foto: © Ezio Ratti/FIBS

De beste kansen kreeg dan ook Rimini. Al in de tiende inning kon pinch-runner James Buccheri op weg naar de thuisplaat na een hit van Riccardo Babini. Een uitstekende aangooi van rechtsvelder Dirk van ’t Klooster bereikte echter op tijd catcher Ramiro Balentina, waardoor Buccheri alsnog werd uitgeschakeld. Babini was in de elfde inning zelf een stuk succesvoller. Hij kon als pinch-runner na een opofferingsstootslag van Leonardo Zileri en vier wijd voor Mario Chiarini het winnende punt scoren op een hit van Alexander Romero. Die sloeg de bal voor de winst het linksveld in.

Gunstige situatie

Telemarket Rimini is daarmee in Barcelona het Europa Cup-toernooi op eenzelfde wijze gestart als hun landgenoten uit Bologna. Die versloegen eerder op de dag L&D Amsterdam in de tiende inning met 3-4. De Italiaanse honkballers hebben daarmee hun visitekaartje afgeleverd en zichzelf in een gunstige situatie gebracht voor een plaats in de finale. Veel tijd om het verlies te verwerken heeft Corendon Kinheim niet. Morgenochtend wacht op het Olympische veld in Montjuïc al de volgende wedstrijd. Dan is het Franse Rouen Huskies de tegenstander.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd via de video op de Facebook-pagina van de Nederlandse honkbalsite.

          1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 R H E
CORENDON KINHEIM  0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1
TELEMARKET RIMINI 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 10 0

Werpers Corendon Kinheim:
David Bergman (9): 5-0-8-1
Arshwin Ajes (1 2/3): 1-1-2-0

Werpers Telemarket Rimini:
Yorman Bazardo (8): 11-2-1-0
Enorbel Marquez (3): 1-2-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page